MENU
ZWIŃ MENU
Składnik wywar z warzyw został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Zupa z soczewicy

Forma potrawy: Zupy

900 g rosołu warzywnego
75 g soczewicy
2 łyżki oleju
2 marchewki
1 cebula
1 kabaczek
ząbek czosnku
1 główka kapusty pekińskiej
3 pomidory
25 g tartej bułki
zielenina

Zupy z wywaru z warzyw » zobacz przepis

Zupa fasolowa

Forma potrawy: Zupy

150 g suchej fasoli
100 g wędzonego boczku
1 cebula
1 marchewka
1 pomidor
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka majeranku
1 l wywaru z jarzyn
sól, pieprz

Grzanki:
4 kromki białej bułki
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
sól

Zupy z wywaru z warzyw » zobacz przepis

Zupa pomidorowa

Forma potrawy: Zupy

1 litr wywaru z warzyw
4 duże pomidory
1 duża cebula
gałązka naci z selera
1 łyżka oleju sojowego lub słonecznikowego
0,5 szkl. śmietany
1 łyżka mąki
sól
papryka
zielona pietruszka

Zupy z wywaru z warzyw » zobacz przepis

Zupa kalafiorowa po belwedersku

Forma potrawy: Zupy

1 l wywaru z warzyw
1/2 l mleka
60 dag kalafiorów
20 dag pieczarek
2 żółtka
2 dag mąki
zielenina
sól, pieprz
sok z cytryny

Zupy z wywaru z warzyw » zobacz przepis

Zupa sidorska

Forma potrawy: Zupy

1,5 litra wywaru z drobiu i warzyw
15 dag szynki wędzonej
2-3 żółtka
5 dag kaszy manny
zielenina
sól, pieprz

Zupy z wywaru z warzyw » zobacz przepis

Bakłażanowa z czosnkiem

Forma potrawy: Zupy

2 obrane bakłażany
4 łyżki oliwy z oliwek
4 ząbki czosnku
1/2 szklanki wody
1 drobno pokrojona cebula
1 drobno pokrojona cukinia
2 obrane i pokrojone w kostkę pomidory
1 łyżeczka pokrojonego tymianku lub macierzanki
2 łyżeczki soku z cytryny
3,5 szklanki warzywnego rosołu
sól i pieprz

Zupy z wywaru z warzyw » zobacz przepis

Zupa bananowa z mango

Forma potrawy: Zupy

3 banany, dojrzałe, ale nie brązowe
brzoskwinia lub mango
sok z cytryny
100 g cebuli
20 g masła albo margaryny
3 łyżki stołowe curry
litr wywaru warzywnego
100 g creme fraiche (gęsta, tłusta śmietana do sosów)
tabasco lub chili
sól
szczypta cukru
4-5 łyżek stołowych wiórków kokosowych

Zupy z wywaru z warzyw » zobacz przepis

Arabska zupa z dyni

Forma potrawy: Zupy

1 kg dyni
1 litr bulionu warzywnego (może być z kostki)
2 porcje śmietankowego sera topionego
1 szklanka jogurtu naturalnego
1 cebula
kminek, kurkuma, kolendra, chili, sól, pieprz

Zupy z wywaru z warzyw » zobacz przepis