MENU
ZWIŃ MENU

Zobacz wszystkie przepisy z jabłkami

Składnik jabłka został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Pieczone jabłka z bakaliami

Forma potrawy: Zapiekane, Desery, Kolacje

4 dorodne i ładne jabłka
150 g cukru
125 g rodzynek
125 g łuskanych orzechów włoskich
150 ml likieru (najlepiej ziołowego)
łyżka masła
niewielka ilość galaretki porzeczkowej
szczypta cynamonu

Zapiekane z jabłek » zobacz przepis

Jabłka zapiekane z serem brie

Forma potrawy: Zapiekane, Desery, Inne potrawy

4 kwaśne jabłka
200 g sera brie
3 jaja
3 łyżki śmietanki 30%
3 łyżki mleka
sok z 1 cytryny
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
1 łyżka cukru
2 łyżki białego wytrawnego wina
sól, biały pieprz
masło do posmarowania formy

Zapiekane z jabłek » zobacz przepis

Śledzie z jabłkami na wigilię

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Zapiekane

1 kg filetów śledziowych
0,5 kg jabłek
2 duże cebule
duża łyżka masła
łyżeczka suszonego tymianku
pół szklanki wody

Zapiekane z jabłek » zobacz przepis

Zapiekanka jabłkowa

Forma potrawy: Zapiekane

750 dag jabłek lekko kwaśnych
3/4 l mleka
5 jajek
200 g cukru pudru
łyżka masła
cynamon
goździki

Zapiekane z jabłek » zobacz przepis

Zapiekanka z ryżu i jabłek

Forma potrawy: Zapiekane

ryż 2 szklanki
woda 2 szklanki
mleko 2 szklanki
margaryna lub masło 1 łyżka
jabłka 3/4 kg
cukier do smaku
cynamon (mielony) do smaku
bita śmietana

Zapiekane z jabłek » zobacz przepis

Kasza gryczana po gospodarsku

Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane

20 dag kaszy gryczanej
400 ml wywaru z mięsa
1/2 białka
20 dag jabłek
10 dag słoniny
25 dag ziemniaków
8 dag cebuli
sól, pieprz

Zapiekane z jabłek » zobacz przepis