Zobacz wszystkie przepisy z jabłkami
Forma potrawy: Zapiekane, Desery, Kolacje
4 dorodne i ładne jabłka
150 g cukru
125 g rodzynek
125 g łuskanych orzechów włoskich
150 ml likieru (najlepiej ziołowego)
łyżka masła
niewielka ilość galaretki porzeczkowej
szczypta cynamonu
Forma potrawy: Zapiekane, Desery, Inne potrawy
4 kwaśne jabłka
200 g sera brie
3 jaja
3 łyżki śmietanki 30%
3 łyżki mleka
sok z 1 cytryny
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
1 łyżka cukru
2 łyżki białego wytrawnego wina
sól, biały pieprz
masło do posmarowania formy
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Zapiekane
1 kg filetów śledziowych
0,5 kg jabłek
2 duże cebule
duża łyżka masła
łyżeczka suszonego tymianku
pół szklanki wody
Forma potrawy: Zapiekane
750 dag jabłek lekko kwaśnych
3/4 l mleka
5 jajek
200 g cukru pudru
łyżka masła
cynamon
goździki
Forma potrawy: Zapiekane
ryż 2 szklanki
woda 2 szklanki
mleko 2 szklanki
margaryna lub masło 1 łyżka
jabłka 3/4 kg
cukier do smaku
cynamon (mielony) do smaku
bita śmietana
Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane
20 dag kaszy gryczanej
400 ml wywaru z mięsa
1/2 białka
20 dag jabłek
10 dag słoniny
25 dag ziemniaków
8 dag cebuli
sól, pieprz