Zobacz wszystkie przepisy z serem żółtym
Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane, Kolacje
4 pory
25 dag żółtego sera
0,25 kostki masła
sól
Forma potrawy: Zapiekane, Śniadania
4 kromki pszennego chleba
25 dag startego żółtego sera
5 łyżek wytrawnego białego wina lub mleka
roztrzepane jajo
sól, pieprz
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Zapiekane
250 g chleba
100 g sera mozzarella lub bryndzy owczej
8 łyżek mąki
2 jaja
sól
oliwa do smażenia
Forma potrawy: Zapiekane, Kolacje, Śniadania
8 kromek długiej bułki
8 plastrów żółtego sera
szklanka mleka
2 jaja
gałka muszkatołowa
pieprz
sól
2 łyżeczki rzeżuchy lub szczypiorku
Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane, Kolacje
80 dag porów
2 łyżki masła
60 g startego parmezanu do posypania
Sos beszamelowy:
150 ml śmietanki 12%
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Forma potrawy: Sosy, Zapiekane
45 dag utartego żółtego sera
4 łyżki masła
1/2 szklanki śmietany
2 jaja
sól, pieprz
1 i 1/2 szklanki wytrawnego białego wina
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Zapiekane, Kolacje
4 plastry żółtego sera
4 plastry dyni
świeża mięta
Forma potrawy: Zapiekane, Śniadania
8 kromek bułki
8 plastrów sera ostrowskiego lub edamskiego
4 plastry szynki
2 łyżki masła lub margaryny
2 łyżeczki tymianku, oregano lub bazylii