MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, mięsa zostały zaznaczony na zielono

Zapiekanka z mięsem

Forma potrawy: Zapiekane

50 dag ziemniaków
30 dag mięsa mielonego
2 ząbki czosnku
2 cebule
1 pęczek szczypiorku
1 pęczek natki pietruszki
2 łyżki bułki tartej
2-3 łyżki parmezanu
2 szklanki śmietany
1 łyżka masła do wysmarowania formy
sól
pieprz

Zapiekane z mięs » zobacz przepis

Zapiekanka z kaszy kukurydzianej

Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane

25 dag kaszy kukurydzianej
1 łyżka masła
30 dag kiełbasy
30 dag pieczarek
1 łyżka tłuszczu
1 cebula
2 łyżki ketchupu
3 łyżki śmietany
15 dag sera żółtego
sól, pieprz
tłuszcz i tarta bułka do formy

Zapiekane z mięs » zobacz przepis

Zapiekanka z mięsa i makaronu

Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane

50 dkg mielonej wieprzowiny
50 dkg ugotowanego makaronu
125 ml śmietany
5 dkg żółtego sera
1 łyżki masła
2 cebule
4 jajka
czerstwa bułka
pęczek natki pietruszki
pieprz i sól

Zapiekane z mięs » zobacz przepis

Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem

Forma potrawy: Zapiekane

1 1/2 kg ziemniaków obranych i pokrajanych w cienkie plastry
1/4 kg wędzonego boczku, usmażonego i pokrojonego na małe kawałki
2 średnie cebule
1/4 kg masła
6 łyżek mąki
1 l gorącego mleka
1 łyżeczka ostrej papryki
1 łyżeczka ususzonej gorczycy
2 łyżki soli, pieprz

Zapiekane z mięs » zobacz przepis

Zapiekanka z mięsem

Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane

Na 4 porcje:
80 dag ziemniaków
2 średnie kalarepki
1/4 l rosołu
5 dag masła lub margaryny
3 dag mąki
1/4 l mleka
10 dag topionego serka o smaku śmietankowym
sól
tarta gałka muszkatołowa
25 dag schabu
5 dag żółtego sera (najlepie goudy)
natka pietruszki do dekoracji

Zapiekane z mięs » zobacz przepis

Dynia hokkaido nadziewana

Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane

150 g ryżu długoziarnistego
2 dynie Hokkaido (po 1 kg)
2 cebule
3 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy lub oleju
500 g mieszanego mięsa mielonego
1 łyżeczka sproszkowanej słodkiej papryki
3 jaja
100 g śmietany kremowej
100 ml mleka
100 g startego sera gouda
sól

Zapiekane z mięs » zobacz przepis

Grzanki z szynką

Forma potrawy: Zapiekane, Śniadania

8 kromek bułki
8 plastrów sera ostrowskiego lub edamskiego
4 plastry szynki
2 łyżki masła lub margaryny
2 łyżeczki tymianku, oregano lub bazylii

Zapiekane z mięs » zobacz przepis

Cukinia nadziewana z szynką

Forma potrawy: Zapiekane

4 młode cukinie
1 puszka kukurydzy
150 g chudej szynki
2–3 mięsiste pomidory
3–4 posiekane listki melisy
1 łyżeczka posiekanych listków ogórecznika
1 łyżka soku z cytryny
1 1/2 łyżki margaryny
pieprz, sól

Do podania:
bułki

Zapiekane z mięs » zobacz przepis