Zobacz wszystkie przepisy z pieczarkami
Ryba z konserwy zapiekana z pieczarkami i makaronem
Forma potrawy: Zapiekane, Dania rybne
25 dag makaronu (spaghetti)
2 cebule (15 dag)
1 łyżka oleju
15 dag pieczarek
1 ząbek czosnku
1 szklanka śmietany
1 łyżka mąki
25 dag ryby z konserwy (w oleju)
1 łyżka tłuszczu do naczynia
4 łyżki tartego żółtego sera
pieprz, sól
Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane, Inne potrawy
4 selery
mleko
15 dag pieczarek
10 dag szynki
tłuszcz
5 dag ketchupu
8 dag sera żółtego
zielenina
sól, pieprz
Mintaj lub dorsz zapiekany z grzybami
Forma potrawy: Zapiekane, Dania rybne
400-500 g filetów lub mrożonych kostek z mintaja lub dorsza
20 g mąki
20 g oleju
1/2 szklanki śmietany
150 g świeżych grzybów (mogą być pieczarki)
400 g ziemniaków
80-100 g startego, ostrego żółtego sera
pół pęczka natki pietruszki
sól, pieprz, szczypta ostrej papryki
Forma potrawy: Zapiekane
80 dag grzybów
3 dag tłuszczu
5 dag cebuli
sól
pieprz
1/8 l śmietany
4-6 dag sera tylżyckiego
2 dag masła
2 dag tartej bułki
Sałata faszerowana po węgiersku
Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane, Kolacje
6 dużych liści sałaty
2-3 małe bułki
szklanka mleka
15 dag pieczarek
4 łyżki stopionego masła
2 łyżki zieleniny
2 żółtka
sól
łyżka papryki w proszku
roztarty mały ząbek czosnku
pół szklanki gęstej śmietany
pół szklanki rosołu
frytki
Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane
2 cebule
1-2 ząbki czosnku
7-8 łyżek oleju z oliwek
45 dag ugotowanej baraniny
10 dag pieczarek
2 łyżki zieleniny
2 łyżki ketchupu
sól, pieprz
3 łyżki mąki
8 dag sera żółtego
3 jaja
2 szklanki jogurtu
Filety z mintaja pieczone w sosie pomidorowo-pieczarkowym
Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane, Dania rybne
4 filety z mintaja
4 pomidory bez skórki
2 drobno posiekane cebule
25 dag obranych pokrojonych w plastry pieczarek
3 jajka
szklanka wytrawnego białego wina
3/4 szklanki śmietany
masło do posmarowania formy
sól, pieprz
Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane, Dania rybne
4 filety z dorsza, każdy o wadze 200 g.
cebula
50 g. pieczarek
pęczek natki
2 łyżki masła
2 szczypty pieprzu
1/2 łyżeczki soli
2 szczypty suszonego tymianku
2 łyżki mąki ziemniaczanej
listek laurowy
1/2 litra mleka
4 cienkie plastry boczku
3 łyżki bułki tartej