MENU
ZWIŃ MENU

Wybierz składnik

lub wpisz nazwę składnika i wybierz z listy wyżej

Wybrane składniki

Pasta rybna ze śledzia

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania

śledź duży lub średniej wielkości, wędzony lub marynowany
20 dkg twarogu
ząbek czosnku
pietruszka lub koperek
przyprawy do smaku

Sandwicze z salami

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Śniadania

20 kromek pieczywa tostowego
100 g masła
150 g tłustego twarożku śmietankowego
40 plasterków salami
1 główka kruchej sałaty
sól
folia spożywcza

Pasta twarogowa z cebulą

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania

25 dag twarogu
1 łyżka masła
1 cebula
1 ząbek czosnku
3 łyżki kefiru lub śmietany
sól
słodka papryka w proszku do smaku

Pasta z makreli i białego sera

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

1 makrela wędzona
kostka białego półtłustego sera
łyżeczka masła
sól, pieprz
trochę papryki

Wiosenna pasta z jajkiem

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

25 dag twarogu
1 jajko
szczypiorek
natka pietruszki
1-2 łyżeczki śmietany
szczypta soli

Do podania z:
chlebem
lub bułkami

Pasta twarogowa z majonezem

Forma potrawy: Śniadania

25 dag sera twarogowego
20 dag majonezu
2 pomidory
2 papryki
sól

Do podania:
chleb razowy

Pasta twarogowa z chrzanem

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

25 dag twarogu
2 jajka
1 łyżka startego chrzanu
1 jabłko
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
pęczek rzodkiewek

Pasta czosnkowa

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania

25 dag twarogu
10 dag jogurtu
jajko
cytryna
główka czosnku

Dodatki:
4 łyżki oliwy
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sól i pieprz