Forma potrawy: Dania główne
75 dag grzybów
25 dag papryki
15 dag pomidorów
10 dag cebuli
5 dag słoniny lub oleju
sól, pieprz
zielenina
Sałatka z cielęciny, marynowanych śliwek i gruszek
Forma potrawy: Sałatki
300 g pieczonej cielęciny
15 marynowanych śliwek
2 duże kartofle
2 gruszki z octu
1 zielona sałata
Zielony sos majonezowy:
150 g majonezu
1 łyżka soku cytrynowego
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
sól, pieprz, ząbek czosnku
Forma potrawy: Desery, Dania na grilla
4 półówki gruszek
1/2 opakowania miękkiego sera
ser topiony
2 łyżki posiekanej zieleniny
sól, pieprz
Forma potrawy: Zapiekane, Dania rybne
20 dag wędzonego łososia w plastrach
15 dag twarogu
kremowy serek topiony
szczypiorek i natka
pieprz
Do podania:
grzanki z bułki
Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne
4 szklanki ugotowanego ryżu
1 filet z łososia
2 jaja
łyżka sosu sojowego
2 łyżki oleju do smażenia
zielenina
Forma potrawy: Sałatki
30 dag brokułów
sól
kilka rzodkiewek
2 czerwone papryki
1 jabłko
1 jajo ugotowane na twardo
2 łyżki posiekanej zieleniny (koperek, szczypiorek)
1/2 szklanki majonezu
sok z cytryny
cukier
pieprz
Forma potrawy: Śniadania
4 jajka
5 ugotowanych ziemniaków
łyżka ketchupu
5 dag słoniny
2 łyżki mleka
natka pietruszki lub szczypiorek
sól, pieprz
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki
1 kalafior (60 dag)
cukier i sól
Sos:
20 dag szpinaku
1/2 szklanki śmietany
1/2 pęczka szczypiorku
2 ząbki czosnku
2 łyżki soku z cytryny
cukier
sól i pieprz