Zobacz wszystkie przepisy z goździkami
Forma potrawy: Sosy, Przetwory
kilogram pomidorów
250 g cukru trzcinowego
gruby kawałek imbiru o długości kciuka
1 papryczka chilli
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki zmielonych goździków
1/2 łyżeczki kminu
1/2 łyżeczki soli
Forma potrawy: Sosy
10 dag czerwonej papryki
10 dag cebuli
1 łyżka sosu sojowego
4 ząbki czosnku
4 łyżki estragonu
zieleniny
1 łyżeczka oleju lub oliwy
sok z cytryny lub ocet
sól
chilli
goździki
Chutney z dyni, moreli i rodzynek
Forma potrawy: Sosy, Przetwory
1 kg miąższu dyni pokrojonego w drobną kostkę
2 drobno posiekane cebule
200 g suszonych moreli pokrojonych na małe kawałki
kawałek świeżego kłącza imbiru, drobno posiekanego
250 g rodzynek sułtanek
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu ziarnistego
1 kawałek cynamonu
1 goździk
250 g cukru trzcinowego
70 ml octu winnego