MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, pieczywa zostały zaznaczony na zielono

Klasyczna grzanka z serem

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania

bułka paryska lub inna
ser żółty emmentaler lub edamski

Śniadania z pieczywa » zobacz przepis

Babka kanapkowa

Forma potrawy: Zapiekane, Kolacje, Śniadania

8 kromek długiej bułki
8 plastrów żółtego sera
szklanka mleka
2 jaja
gałka muszkatołowa
pieprz
sól
2 łyżeczki rzeżuchy lub szczypiorku

Śniadania z pieczywa » zobacz przepis

Kanapki glazurowane z musem z łososia

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

5 dużych prostokątnych kromek chleba razowego
50 g masła
2 plasterki cytryny
1 gałązka pietruszki

Galaretka:
200 ml białego wytrawnego wina
2 łyżki żelatyny

Masa:
1 puszka łososia w sosie własnym
100 ml śmietany kremówki
60 g masła
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz

Śniadania z pieczywa » zobacz przepis

Sandwicze z salami

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Śniadania

20 kromek pieczywa tostowego
100 g masła
150 g tłustego twarożku śmietankowego
40 plasterków salami
1 główka kruchej sałaty
sól
folia spożywcza

Śniadania z pieczywa » zobacz przepis

Zapiekanka z boczkiem

Forma potrawy: Zapiekane, Śniadania

200 g pieczarek
bagietka
150 g chudego boczku lub bekonu
100 g żółtego sera
1 łyżeczka sklarowanego masła
1/2 pęczka natki pietruszki

Śniadania z pieczywa » zobacz przepis

Kolorowe grzanki

Forma potrawy: Zapiekane, Śniadania

2 papryki: żółta i zielona
150 g bobu
3 łyżki soku z cytryny
1 strąk marynowanej papryki pepperoni
1 łyżka kaparów
8 kromek bułki paryskiej
1 ząbek czosnku
1 łyżka liści mięty
1 łyżka liści bazylii
2 łyżki wiórków parmezanu
3 łyżki oliwy

Śniadania z pieczywa » zobacz przepis

Sandwicze z żółtym serem i porami

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Śniadania

15 dag żółtego sera
2 pory
8 kromek długiej bułki
3/4 szklanki mleka
2 jaja
gałka muszkatołowa
pieprz, sól
2 łyżki masła

Śniadania z pieczywa » zobacz przepis

Kanapki z krewetkami

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania

10 kromek chleba razowego bez skórki
60 krewetek z puszki
80 g gęstego majonezu
1 pęczek koperku

Sos majonezowy:
120 g gęstego majonezu
1 łyżeczka estragonu wymieszanego z tymiankiem
2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz

Śniadania z pieczywa » zobacz przepis