Forma potrawy: Desery
4 banany
1 tabliczka czekolady mlecznej lub gorzkiej
2 łyżki rumu
Rolada biszkoptowa z marmoladą
Forma potrawy: Ciasta
5 jaj
10 dag (5 łyżek) cukru drobnego krystalicznego
10 dag (5 łyżek) mąki pszennej
20 dag marmolady
2 dag (1 łyżka) cukru pudru
papier pergaminowy do wyłożenia formy
tłuszcz do wysmarowania papieru
Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe
tabliczka startej czekolady
łyżka cukru
pół litra mleka
szklanka śmietany
wiórki czekoladowe
Forma potrawy: Dania na grilla
bakalie 15-20 dkg
lody 1 średnie opakowanie
brzoskwinie 5 szt
cukier do smaku
Forma potrawy: Ciasta
kg trzykrotnie mielonego białego sera
szklanka cukru
4 jajka
opakowanie budyniu waniliowego
zapach waniliowy
sól
opakowanie biszkoptów
polewa czekoladowa
rodzynki (niekoniecznie)
Forma potrawy: Ciasta
30 dag mąki
20 dag masła
10 dag cukru
2 żółtka
1-2 łyżki śmietany
Masa serowa:
50 dag mielonego twarogu
30 dag śmietany kremówki
25 dag czekolady deserowej
15 dag cukru
2 jajka
5 dag rodzynek
Dodatki:
polewa czekoladowa
2 łyżki kakao
kieliszek rumu
kieliszek likieru czekoladowego
Forma potrawy: Desery
15 dag podłuznych biszkopcików
pół kostki masła
torebka galaretki cytrynowej (na 1/2 litra wody)
10 dag tłustego serka śmietankowego
pół szklanki brązowego cukru kandyzowanego
2 łyżki soku z limetek
500 ml śmietany kremówki
Forma potrawy: Ciasta
Na 60 sztuk:
30 dag gorzkiej czekolady
kostka masła (25 dag)
7 jajek
szczypta soli
30 dag wyłuskanych orzechów włoskich
50 dag cukru
2 cukry waniliowe
2 niepełne szklanki mąki (32 dag)
pół torebki proszku do pieczenia
30-40 dag polewy z ciemnej czekolady
ubita śmietana i orzechy włoskie do dekoracji