MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, warzywa zostały zaznaczony na zielono

Surówka marchewkowo-chrzanowa

Forma potrawy: Sałatki

40 dag marchewki
100 ml śmietany
15 dag jabłek
4 dag chrzanu
zielenina
sól
sok z cytryny

Sałatki z warzyw » zobacz przepis

Sałatka z buraków

Forma potrawy: Sałatki, Przetwory

1 kg białej kapusty
1 kg buraków
1 kg marchewki
1 kg cebuli

zalewa:
50 g oliwy
1/2 butelki octu 10%
7 szklanek wody
łyżki cukru
sól do smaku
ziele angielskie
liść laurowy

Sałatki z warzyw » zobacz przepis

Zielona salata z sosem roquefort

Forma potrawy: Sałatki

2 sałaty
2 łyżki zielonej pietruszki
2 łyżki szczypiorku

Sos:
75 g sera roquefort (ostry ser owczy)
1 łyżka śmietanki
1 cytryna
sól, pieprz

Sałatki z warzyw » zobacz przepis

Prosta sałatka z soi

Forma potrawy: Sałatki

1 szklanka ugotowanej soi
1/2 selera
3 ogórki kwaszone
2 jabłka
1 butelka śmietany
sól, pieprz do smaku

Sałatki z warzyw » zobacz przepis

Zimowa sałatka z cukinii

Forma potrawy: Sałatki, Przetwory

4 kg cukinii
1 kg marchwi
20 dkg cebuli
4 łyżki soli
ziele angielskie
liść laurowy
pieprz ziarnisty

Zalewa:
4 szkl. wody
1/2 szkl. oleju
1 szkl. octu 10 %
1/2 łyżki soli

Sałatki z warzyw » zobacz przepis

Sałatka z porów, selera i orzeszków

Forma potrawy: Sałatki

por
seler
rodzynki
słone orzeszki
majonez
 

Sałatki z warzyw » zobacz przepis

Żydowska sałatka z bakłażanów

Forma potrawy: Sałatki

4 średnie bakłażany
1 głowka czosnku
1 łyżeczka kminku
1 łyżeczka papryki
4 łyżki octu winnego
2 łyżki oliwy z oliwek
10 łodyżek natki pietruszki
sól, pieprz

Sałatki z warzyw » zobacz przepis

Sałatka zimowa nr 2

Forma potrawy: Sałatki

1 kapusta
czarna rzodkiew
marchewka
szklanka gęstej śmietany
3/4 szklanki rozkruszonego twarogu
pół pęczka posiekanego szczypiorku

Sałatki z warzyw » zobacz przepis