MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, warzywa zostały zaznaczony na zielono

Surówka z kalarepy

Forma potrawy: Sałatki

3-4 szt. kalarepy
2 jabłka
1 kwaszony ogórek
4 łyżki oleju
1/2 butelki jogurtu lub kefiru
sól
cukier
zielenina

Sałatki z warzyw » zobacz przepis

Sałatka pieczarkowa z brokułami

Forma potrawy: Sałatki

1 słoik pieczarek w zalewie naturalnej
50 dag brokułów
1 świeży ogórek
1 czerwona papryka
2 czerwone cebule
2 jajka na twardo
3 łyżki majonezu
5 śliwek suszonych
sól, pieprz

Sałatki z warzyw » zobacz przepis

Surówka z marchwi i selera

Forma potrawy: Sałatki

4 marchewki
1 seler
3 łyżki oleju sojowego lub oliwy
sok z cytryny
pęczek pietruszki
sól, pieprz

Sałatki z warzyw » zobacz przepis

Surówka z dyni

Forma potrawy: Sałatki

300 g dyni
250 g jabłek lub kwaszonej kapusty
1 cytryna
1 łyżka cukru
2–3 łyżki oleju
1 mały pęczek zielonej pietruszki

Sałatki z warzyw » zobacz przepis

Sałatka z kabaczka

Forma potrawy: Sałatki

1 kg kabaczków
1/2 szklanki majonezu
1/2 szklanki śmietany
2 pomidory
pęczek koperku
cukier, sól

Sałatki z warzyw » zobacz przepis

Sałatka z buraków i jabłek

Forma potrawy: Sałatki

90g buraków
25g jabłek
5g chrzanu
5g oleju
3g cukru
kwasek cytrynowy
sól
 

Sałatki z warzyw » zobacz przepis

Surówka z kabaczka i porzeczek

Forma potrawy: Sałatki

30 dag kabaczka
10 dag białych porzeczek
4 łyżki posiekanego kopru
ocet
sól, pieprz
1/2 szklanki jogurtu

Sałatki z warzyw » zobacz przepis

Surówka z dyni i jabłek na słodko

Forma potrawy: Sałatki

150–200 g dyni melonowej (zabarwionej pomarańczowo)
1 duże jabłko lub 2 mniejsze
3 łyżeczki cukru
sok z cytryny
cynamon lub wanilia
dojrzała gruszka
świeże owoce do przybrania

Sałatki z warzyw » zobacz przepis