MENU
ZWIŃ MENU
Składnik bułka (każdy rodzaj) został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Sałatka z fasoli

Forma potrawy: Sałatki, Kolacje

430 g białej fasoli konserwowej
430 g czerwonej fasoli konserwowej
1 duża czerwona cebula
2 ząbki czosnku
1 duża cytryna
30 ml oliwy z oliwek
30 g świeżego, drobno posiekanego tymianku
225 g pomidorów konserwowych
sól
świeżo zmielony czarny pieprz

Do podania:
świeże pieczywo

Sałatki z bułki każdego rodzaju » zobacz przepis

Sałatka Lukullusa

Forma potrawy: Sałatki

25 dag sera edamskiego
1 szklanka drobnej fasoli ( może być kolorowa)
2 filety śledzi korzennych lub matiasów (20-25 dag)
2 cebule
10 śliwek z octu
2 łyżki posiekanego szczypiorku
6 łyżek posiekanej natki pietruszki
szklanka sosu tatarskiego
pieprz
3-4 ząbki czosnku
sól

Do podania:
pieczywo

Sałatki z bułki każdego rodzaju » zobacz przepis

Sałatka z cukinii lub brokułów

Forma potrawy: Sałatki

1 kg cukinii lub brokułów
400 g pomidorów
szklanka majonezu
6 ząbków czosnku
4 jaja ugotowane na twardo
3 cebule
2 jabłka
1 łyżka musztardy
sok z cytryny
4 łyżki siekanej natki pietruszki
cukier
pieprz i sól do smaku

Do podania:
pieczywo

Sałatki z bułki każdego rodzaju » zobacz przepis