Zobacz wszystkie przepisy z cytryną
Forma potrawy: Sałatki
3–4 jabłka
200–300 g dyni
1/2 szklanki majonezu
1 łyżka musztardy
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sok z cytryny, cukier, sól
Forma potrawy: Sałatki
2 pomarańcze (słodkie)
10 ciemnych winogron
jabłko
kiwi
sok z cytryny
3 łyżki naturalnego miodu płynnego
pół kieliszka wina białego wytrawnego
Forma potrawy: Sałatki
duży pęczek szczypiorku
2-3 liście sałaty
ogórek kiszony
kilka rzodkiewek
sok z cytryny
2 łyżki oleju słonecznikowego
5 łyżek śmietany
cukier
sól
starty ser żółty (opcjonalnie)
Forma potrawy: Sałatki
6 plastrów ananasa
2 pomarańcze
50 g. rodzynek
60 ml. soku ananasowego
łyżka miodu
sól
łyżka soku z cytryny
2 łyżki oleju
szczypta imbiru
Forma potrawy: Sałatki, Kolacje
25 dag makaronu w kokardki
3-4 marchewki
20 dag melona
główka sałaty
10 dag wędzonego schabu
2 łyżki pestek dyni
15 dag jogurtu
2 łyżki majonezu
sok z połowy cytryny
Forma potrawy: Sałatki
500 g wiśni
2-3 gruszki
4-5 łyżeczek soku cytrynowego
4 łyżki cukru pudru
2 łyżki likieru owocowego
2-3 łyżki likieru jajecznego (Advocat) z sokiem wiśniowym
8 makaroników orzechowych / lub wafli / lub biszkoptów
Forma potrawy: Sałatki
50 dag młodych kartofli
10 dag karczochów z puszki
15 małych cebulek marynowanych
10 korniszonów
10 rzodkiewek
5 zielonych oliwek
kilka gałązek zielonej pietruszki do przybrania
Sos majonezowo-cytrynowy:
10 dag majonezu
3 łyżki soku cytrynowego
pół łyżeczki startej skorki cytrynowej
ząbek czosnku
łyżeczka brązowego cukru
sól, pieprz
Forma potrawy: Sałatki
250 g dyni
200 g śliwek
sok z cytryny
miód lub sos curry