Forma potrawy: Sałatki, Kolacje
główka sałaty
pęczek szparagów
2 jajka
natka
białe pieczywo
sos:
4 łyżki oleju
1/2 musztardy
cukier
biały pieprz
sól
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Sałatki
4 pomidory podzielone na ćwiartki
1 mała, czerwona cebula, pokrojona w plasterki
1/2 ogórka pokrojonego na kawałki
50g czarnych oliwek
225g sera feta lub caerphilly (może być solan)
2 ząbki czosnku, rozgniecione
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
Do przybrania:
posiekana natka pietruszki
Do podania:
chleb pitta
Forma potrawy: Sałatki
2 średnie ogórki szklarniowe
szklanka gęstej śmietany
12 dużych truskawek
sól
cukier
Forma potrawy: Sałatki
od 5 do 7 gruszek
5 cebul
2 marchewki
śmietana
czosnek
ser
majonez
Sałatka makaronowa z krewetkami
Forma potrawy: Sałatki, Kolacje
makaron spiralki
majonez
jogurt
otarta skórka cytryny
chilli w proszku
świeży ogórek
seler naciowy
krewetki
Wiedeńska legumina ryżowa z morelami
Forma potrawy: Sałatki, Desery
1/2 szkl. ryżu
1/2 litra mleka
cukier waniliowy
3-4 łyżki cukru
2 łyżki likieru
słoik kompotu morelowego
2 łyżeczki żelatyny
szklanka bitej śmietany
Sałatka kukurydziana z tuńczykiem
Forma potrawy: Sałatki, Kolacje
puszka kukurydzy
puszka groszku
20-25 dag miękkiego sera żółtego
majonez
puszka tuńczyka w sosie własnym
Forma potrawy: Sałatki
ilość wg. smaku:
krewetki
ananas z puszki
majonez
śmietana
sos tabasco
pieprz, sól