MENU
ZWIŃ MENU
Składnik tymianek został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Filety z kurczaka z pomidorami

Forma potrawy: Dania główne

5 listków laurowych
4 gałązki tymianku
3 łyżki soku z cytryny
4 łyżki oleju
4 filety z kurczaka
70 dag pomidorów
1 cebula sałatkowa
2 ząbki czosnku
sól, pieprz, słodka papryka
200 ml rosołu
4 plastry cytryny

Do podania:
ryż ugotowany na sypko

potrawa z tymianku » zobacz przepis

Kotlet schabowy z jabłkiem

Forma potrawy: Dania główne

1 kg ziemniaków
4 kotlety schabowe
4 łyżki oleju
4 cebule
4 jabłka
6 łyżek soku z cytryny
sól, pieprz
8 gałązek tymianku
8 łyżek śmietany kremówki

Do dekoracji:
kilka gałązek natki pietruszki lub tymianku

potrawa z tymianku » zobacz przepis

Kurczak z oliwkami i papryką po grecku

Forma potrawy: Dania główne

1 kurczak
4 czerwone papryki
25 dag czarnych oliwek
3 pomidory
2 cebule
250 ml czerwonego wina
375 ml oliwy
1 łyżeczka tymianku
sól, pieprz

potrawa z tymianku » zobacz przepis

Kukurydza z serem twarogowym

Forma potrawy: Zapiekane

3 szklanki kukurydzy
2 jaja
3 łyżki śmietany
40 dag sera twarogowego
2 łyżki mąki
tymianek
sól
2 cebule (15 dag)
4 łyżki masła
2 łyżki ketchupu
1 łyżka tłuszczu do naczynia

potrawa z tymianku » zobacz przepis

Marchewka po hiszpańsku

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania główne, Kolacje

70 dag marchwi
1-2 cebule
10 dag świeżego boczku
natka pietruszki
tymianek
sól

potrawa z tymianku » zobacz przepis

Śledzie z jabłkami na wigilię

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Zapiekane

1 kg filetów śledziowych
0,5 kg jabłek
2 duże cebule
duża łyżka masła
łyżeczka suszonego tymianku
pół szklanki wody

potrawa z tymianku » zobacz przepis

Grillowane kotlety baranie z ziołami

Forma potrawy: Dania główne, Dania na grilla

8 kotletów z combra (młoda baranina)
125 ml oliwy
2 łyżki majeranku
2 łyżki tymianku
1 łyżka oregano
sól, pieprz
8 gałązek rozmarynu do spięcia kotletów
 
Do podania z:
frytki
buraczki na kwaśno
 

potrawa z tymianku » zobacz przepis

Marynowane chilli z jarzynami po meksykańsku

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory

250 g papryczek chilli
4 marchewki
30 małych białych cebulek
3 małe cukinie
250 g małych pieczarek
6 ząbków czosnku
1 gałązka tymianku
1 gałązka majeranku
5 liści laurowych
2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu świeżo zmielonego
2 łyżeczki oregano
500 ml białego octu winnego
125 ml oleju
180 ml wody

potrawa z tymianku » zobacz przepis