MENU
ZWIŃ MENU

Zobacz wszystkie przepisy z dynią

Składnik dynia został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Dynia marynowana 2

Forma potrawy: Przetwory

2 kg dyni oczyszczonej ze skóry i pestek
1 kg cukru
1 szklanka wody
10–15 goździków
30–50 g imbiru
ocet winny

Przetwory z dyni » zobacz przepis

Dynia marynowana 1

Forma potrawy: Przetwory

2 kg dyni
500 g cukru
1 szklanka octu
1 szklanka wody
kilkanaście goździków

Przetwory z dyni » zobacz przepis

Chutney z dyni, moreli i rodzynek

Forma potrawy: Sosy, Przetwory

1 kg miąższu dyni pokrojonego w drobną kostkę
2 drobno posiekane cebule
200 g suszonych moreli pokrojonych na małe kawałki
kawałek świeżego kłącza imbiru, drobno posiekanego
250 g rodzynek sułtanek
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu ziarnistego
1 kawałek cynamonu
1 goździk
250 g cukru trzcinowego
70 ml octu winnego

Przetwory z dyni » zobacz przepis

Chutney dyniowo-pomidorowy

Forma potrawy: Sosy, Przetwory

400 g dyni
300 g pomidorów
sól
2 duże cebule pokrojone w talarki
2 ząbki czosnku pokrojone w słupki
1 łyżeczka zmielonej gorczycy
1 łyżeczka rozgniecionych ziaren pieprzu
1 laska cynamonu
250 ml octu
200 g brązowego cukru

Przetwory z dyni » zobacz przepis

Dynia marynowana domowym sposobem

Forma potrawy: Przetwory

1 kg dyni oczyszczonej
3 szklanki wody
40 dag cukru
1/4 szklanki octu
goździki
cynamon wedle uznania

Przetwory z dyni » zobacz przepis

Kompot z dyni

Forma potrawy: Przetwory

Dynia dojrzała średnia 1 szt.
Ocet 10% 1/2 szklanki
Cukier 10 łyżeczek
Sól 1 łyżeczka
Woda 1 l.
Goździki 8-10 szt.

Przetwory z dyni » zobacz przepis

Dynia marynowana

Forma potrawy: Przetwory

Dynia dojrzała średnia 1 szt.
Ocet 6% 3/4 szklanki
Cukier 5 łyżeczek
Sól 1 łyżeczka
Woda 2,5 szklanki
Goździki, cynamon w lasce, estragon

Przetwory z dyni » zobacz przepis

Marmolada z dyni i moreli

Forma potrawy: Przetwory

1 puszka moreli
800 g miąższu dyni pokrojonego w kostkę
800 g cukru żelującego
1/3 torebki cukru waniliowego
30 ml rumu

Przetwory z dyni » zobacz przepis