Zobacz wszystkie przepisy z cytryną
Forma potrawy: Przetwory
dynia,
kwaśne jabłka,
ew. sok z cytryny, cukier
Forma potrawy: Przetwory
500g bardzo dojrzałych bananów
2 cytryny
400 g cukru żelującego
2 łyżki winiaku
Forma potrawy: Przetwory
1 kg melona + 1 Melon
sok z cytryny
rum
1/2 kg cukru
Forma potrawy: Przetwory
1,5 kg dyni
1 kg cukru
1 szklanka wody
sok z cytryny lub kwasek cytrynowy
1 kieliszek araku lub wódki
Forma potrawy: Przetwory
1 kg dojrzałych, twardych gruszek
0,5 litra czerwonego wytrawnego wina
1 cytryna
5 szklanek czerwonego octu winnego
1 szklanka cukru
25 dag miodu
ziarna czarnego pieprzu
goździki
ziele angielskie
cynamon
liście laurowe
Forma potrawy: Przetwory
25 dag świeżego chrzanu
50 ml śmietany kremówki
2 jajka na twardo
1 łyżka cukru
sól, kwasek cytrynowy lub sok z cytryny
Forma potrawy: Przetwory
Składniki na 4 słoje
kg miąższu arbuza
0,25 kg brzoskwiń
sok z dwóch cytryn
kg cukru żelującego
40 g wódki
Forma potrawy: Przetwory
6 pomarańczy
1,5 kg cukru
750 ml wody
sok z połowy cytryny
1 łyżka startej wanilii