MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, owoce zostały zaznaczony na zielono

Pasztet z brokułów i kalafiora

Forma potrawy: Przetwory

350 g kalafiora
350 g brokułów

Masa drobiowa:
300 g piersi kurczaka
500 ml rosołu drobiowego
2 jaja
2 łyżki mąki
1 cytryna
200 ml śmietany
1 marchewka
szczypta cukru, sól, pieprz
masło do smarowania formy

Przetwory z owoców » zobacz przepis

Chrzan domowy

Forma potrawy: Przetwory

25 dag świeżego chrzanu
50 ml śmietany kremówki
2 jajka na twardo
1 łyżka cukru
sól, kwasek cytrynowy lub sok z cytryny

Przetwory z owoców » zobacz przepis

Papryka w zalewie z pomidorami

Forma potrawy: Przetwory

kg papryki
25 dag cebuli
40 dag pomidorów - twardych ale dojrzałych
3 szkl. wody
płaska łyżeczka soli
płaska łyżeczka kwasku cytrynowego
2 łyżeczki cukru
czosnek
 

Przetwory z owoców » zobacz przepis

Pasztet z marchewki

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory

1,75 kg marchewki
1 litr rosołu z kostki
duży pęczek natki pietruszki
190 g masła
2 łyżki cukru
100 ml białego wina
4 jaja
4 łyżki mąki
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka utartej skórki cytrynowej
250 ml gęstej śmietany
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
olej do smarowania formy

Przetwory z owoców » zobacz przepis

Cukinia pasteryzowana

Forma potrawy: Przetwory

1 kg cukinii
0,75 litra wody
30 g soli
10 g cukru
10 g kwasku cytrynowego
kilka gałązek kopru z nasionami
kilka ziaren pieprzu
100 g cebuli
listek laurowy

Przetwory z owoców » zobacz przepis

Pasztet z jarzyn o trzech smakach

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory

60 dag małych buraczków
60 dag porów
60 dag marchewki
duża cebula
cebulka dymka
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
250 ml śmietany
6 jaj
6 kopiastych łyżek mąki
5 dag utartego parmezanu
3 łyżki masła
1 łyżeczka utartej skórki cytrynowej
sól, pieprz, imbir, gałka muszkatołowa
masło do smarowania formy
 

Przetwory z owoców » zobacz przepis
«« « 3 4 5 6 7 8 9