MENU
ZWIŃ MENU

Wachlarze z cukini

Forma potrawy: Dania na grilla, potrawa wegetariańska

Składniki

4 cukinie
2 ząbki czosnku
40 dag sera pleśniowego
1 pęczek świeżej bazylii (ewentualnie 1 łyżka suszonej)
sól
pieprz
1 łyżka oleju sojowego

Przyrządzanie

Cukinię umyć, osuszyć i naciąć wzdłuż w formie wachlarza. Umytą bazylię posiekać z czasnkiem i posypać solą i pieprzem, pokropić olejem.

Opiekać na folii aluminiowej na grillu ok. 20 minut.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Zupa z cukini

Forma potrawy: Zupy

600 g małych cukini
1 litr mleka
0,5 l bulionu z kury
3 łyżki masła
1 mała cebula
1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
1 łyżka drobno pokrojonej kolendry lub zielonej pietruszki
sól

Pudding z cukini

Forma potrawy: Dania główne, Desery

500 g cukini
150 g sera cheddar
70 g krakersów
100 g masła
1 jajo
gałka muszkatołowa
sól
pieprz
masło do wysmarowania formy

Pasztet z cukini i szpinaku

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory

2 kg cukini
300 g cebuli
3 łyżki oliwy
200 g tartej bułki
250 ml mleka
6 jaj
400 g szpinaku
30 g masła
4 ząbki czosnku
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
1 łyżeczka posiekanej świeżej mięty
kilka listków estragonu
masło do smarowania formy
listki świeżej mięty do przybrania

Cukinie faszerowane mięsem

Forma potrawy: Dania główne

4 małe cukinie
200 g wieprzowiny lub baraniny
1 posiekana cebula
2 łyżki masła
1 łyżka tartej bułki
1 łyżka pokrojonego koperku
1 jajo
200 ml bulionu
sól, pieprz