MENU
ZWIŃ MENU

Tuńczyk na sałacie

Forma potrawy: Sałatki

Składniki

główka sałaty
puszka groszku
puszka tuńczyka w oleju
cebula
3-4 jajka
sól
pieprz
oliwa

Przyrządzanie

Główkę sałaty należy umyć i osuszyć, jej liście rozłożyć na półmisku. Następnie liście posypać osączonym groszkiem z puszki.

Na wierzchu rozłożyć kawałki tuńczyka w oleju, krążki cebuli i ćwiartki jajek ugotowanych na twardo.

Sałatkę oprószyć solą i pieprzem do smaku, na koniec skropić odrobiną oliwy.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Sałatka z porów i pomidorów

Forma potrawy: Sałatki

4 pomidory
1 sałata
2 pory
2 łyżeczki posiekanej zielonej pietruszki
bazylia

Sos:
2 łyżki octu
6-8 łyżek oliwy lub oleju
pół łyżeczki musztardy
pół łyżeczki cukru
sól, pieprz
roztarty ząbek czosnku

Tuńczyk z cydrem

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

1,5 kg swieżego tuńczyka
75 g margaryny
500 ml cydru
4 łyżki śmietany
300 g pieczarek
sok z 1/2 cytryny
1 łyżka tartej bułki
sól

Tuńczyk z czarnymi oliwkami

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

1 kg tuńczyka
2 duże cebule
750 g dojrzałych pomidorów
5 łyżek oleju
150 ml wina (sherry lub jerez)
100 g czarnych oliwek
100 g szynki (serrano lub westfalskiej)
1 ząbek czosnku
1 łyżka mąki
1/2 łyżeczki mielonej czerwonej papryki
sól, pieprz
olej do smażenia