MENU
ZWIŃ MENU

Truskawkowo-śmietankowy koktajl

Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe, potrawa wegetariańska

Składniki

50 dag dojrzałych truskawek
ok. 2 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
cukier puder

Przyrządzanie

Truskawki przygotować - umyć, usunąć szypułki i przetrzeć.

Śmietankę ubić z cukrem, dodawać stopniowo przecier truskawkowy, ciągle ubijając.

Gotowy kocktajl podawać dobrze oziębiony w małych, szerokich szklaneczkach z dodatkiem lodu konsumpcyjnego.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Koktajl z lodów i soku truskawkowo-malinowego

Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe

2 szklanki lodów śmietankowych
1 szklanka soku z truskawek
1 szklanka soku z malin

Truskawkowo-bananowy koktajl

Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe

200 ml jogurtu naturalnego
połowa banana
3/4 szklanki truskawek
1 łyżka cukru
kostki lodu

Kakaowo-kawowy koktajl

Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe

5 łyżeczek kakao
szklanka zimnego mleka
2 łyżeczki cukru
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej

Sernik z budyniem czekoladowym

Forma potrawy: Ciasta


Ciasto:
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 kostki miękkiej margaryny
0,5 szklanki cukru
2 jaja
żółtko
 
Masa budyniowa:
litr mleka
3 budynie czekoladowe
 
Masa serowa:
pół kostki miękkiej margaryny
pół szklanki cukru
4 serki waniliowe
3 jaja
białko
budyń śmietankowy
polewa czekoladowa
wiórki kokosowe