MENU
ZWIŃ MENU

Tropicana

Formy potrawy: Napoje, Koktajle bezalkoholowe, potrawa wegetariańska

Składniki

Składniki na 2 porcje:
150 g plasterków ananasa z puszki
1/2 grejpfruta
cukier
łyżeczka wiórków kokosowych
maślanka

Przyrządzanie

150 g plasterków ananasa z puszki osączyć z soku (1 odłożyć do dekoracji), zmiksować z sokiem z 1/2 grejpfruta, cukrem i 1 łyżeczką wiórków kokosowych, pod koniec dodając 250 g maślanki.
 
Rozlać do wysokich szklanek z kostkami lodu, przybrać połówkami krążka ananasa. Podawać ze słomką.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Sałatka z krewetek i ananasów

Forma potrawy: Sałatki

ilość wg. smaku:
krewetki
ananas z puszki
majonez
śmietana
sos tabasco
pieprz, sól

Sałatka z kurczaka w ananasie

Forma potrawy: Sałatki

1 ugotowany kurczak
1 świeży ananas
2 łodygi selera naciowego
50 g orzechów włoskich
1 brzoskwinia

Sos:
250 g majonezu
250 ml kwaśnej śmietany
sok z 1/2 cytryny
1 łyżeczka startej skórki cytrynowej
sól, pieprz

Marynowany seler z ananasem i szynką

Forma potrawy: Sałatki

puszka kukurydzy
biała część pora
3 jajka
kilka plastrów szynki
słoiczek marynowanego selera
5 krązków ananasa (lub w kawałkach)
majonez
sól
pieprz

Rojak

Forma potrawy: Sałatki, Dania główne


200 g kiełków soi
200 g szpinaku
1 mały ananas
1 ogórek
100 g serka sojowego tofu
2 owoce mango
4 łyżki soku cytrynowego
 
Sos:
200 g smażonych orzeszków ziemnych
5 swieżych czerwonych papryczek chilli
4 łyżki pasty krewetkowej
2 łyżki brązowego cukru
10 łyżek soku cytrynowego
150 ml wody
1 łyżeczka soli