MENU
ZWIŃ MENU

Surówka z papryki po amatorsku

Forma potrawy: Sałatki, potrawa wegetariańska

Składniki

40 dag papryki
100 ml śmietany
25 dag bananów
4 dag rodzynków
sól, pieprz
sok z cytryny

Przyrządzanie

Paprykę oczyścić, opłukać, pokroić w paseczki.

Banany umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, rozdrobnić, włożyć do miksera, wlać śmietanę, miksować przez 30 sekund.

Po zmiksowaniu wymieszać z papryką, opłukanymi rodzynkami i doprawić.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Rzodkiewki po amatorsku

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania

4 pęczki rzodkiewek
puszka sardynek
10 dag ketchupu
zielenina
pieprz
sok z cytryny

Makaron milanaise

Forma potrawy: Dania główne, Kolacje

25 dag ugotowanego makaronu
szklanka startego żółtego sera
sól, pieprz
1 i 3/4 szklanki mleka

Do podania:
sałata
lub surówka

Surówka pomarańczowy chrzan

Forma potrawy: Sałatki

5 jabłek
60 g tartego chrzanu
pomarańcza
4-5 łyżek soku cytrynowego
sól
cukier
 

Surówka z marchwi i ogórka

Forma potrawy: Sałatki

2 marchewki
cebula
3 ogórki kiszone
jabłko
pęczek siekanego koperku
pół żółtej papryki
2 łyżki oliwy
kilka listków sałaty dla ozdoby