MENU
ZWIŃ MENU

Spaghetti z zieloną pietruszką

Formy potrawy: Dania główne, Kolacje, potrawa wegetariańska

Składniki

25 dag makaronu spaghetti
pół kostki masła lub margaryny
posiekany ząbek czosnku
pół szklanki utartego żółtego sera
1 i 3/4 szklanki posiekanej zielonej pietruszki

Przyrządzanie

W rondelku rozgrzać masło na małym ogniu, włożyć czosnek i mieszając, smażyć na złoty kolor, odstawić, ale trzymać w cieple.

Ugotować makaron, starannie wypłukać, przełożyć na minutę do garnka z gorącą wodą, dokładnie osączyć.

Spaghetti przełożyć do gorącego garnka, polać masłem z czosnkiem, posypać serem i zielona pietruszka, dokładnie wymieszać. Podawać natychmiast.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Spaghetti po sycylijsku

Forma potrawy: Dania główne, Kolacje

500 g makaronu spaghetti
100 g tuńczyka w oliwie
4 pomidory
2 ząbki czosnku
1/2 pęczka pietruszki
drobno posiekana skórka z 1/2 cytryny
4 łyżki oliwy
sól, pieprz

Sos do spaghetti dla cierpliwych

Forma potrawy: Sosy

1 parówka
szynka
olej roślinny
ser żółty ostry
keczup
musztarda
pieprz
przyprawa do spaghetti
sól
cebula
2 pomidory

Spaghetti z oliwkami

Forma potrawy: Dania główne, Kolacje

30 dag spaghetti
10 dag zielonych oliwek
4 strąki chili
4 dag czarnych oliwek
4 łyżki oliwy
4 ząbki czosnku
natka pietruszki
sól

Gulasz egipski

Forma potrawy: Dania główne

2 szklanki kukurydzy z puszki
2 szklanki ugotowanej dużej fasoli
1 szklanka posiekanej cebuli
1/2 szklanki posiekanej zielonej papryki
2 łyżki oleju
1 szklanka wody
1/3 szklanki przecieru pomidorowego lub 2/3 szklanki pokrojonych pomidorów
1/2 szklanki posiekanej zielonej pietruszki
2 szklanki pokrojonej w krążki młodej cukini
sól do smaku