MENU
ZWIŃ MENU

Sałatka z ogórków do mięs i ryb

Forma potrawy: Sałatki, potrawa wegetariańska

Składniki

4 ogórki kwaszone
duża cebula
jabłko
2-3 łyżki oleju
cukier
sól

Przyrządzanie

Ogórki, cebulę i jabłko umyć, obrać, zetrzeć na tarce z dużymi otworami lub pokroić w paseczki. Wymieszać z olejem.

Przyprawić solą oraz cukrem.

Podawać do potraw mięsnych i ryb smażonych.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Chłodnik z ogórków małosolnych

Forma potrawy: Zupy


30 dag ogórków małosolnych
0,5 l kwasu z ogórków
ząbek czosnku
szklanka śmietany
szklanka zsiadłego mleka
3 łyżki posiekanego koperku
2 łyżki posiekanego szczypiorku
cukier, sól

Sałatka wiosenna do mięs i ryb

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Sałatki

10 dag fasolki szparagowej
1 mały kalafior
sól
1 pęczek rzodkiewek
1 główka sałaty
1/2 pęczka młodych marchewek
1 jabłko
2 ogórki kwaszone lub 1 ogórek świeży
pieprz, cukier
posiekany szczypiorek
kilka łyżek śmietany

Sałatka meksykańska ze schabem

Forma potrawy: Sałatki

30 dag schabu pieczonego
4-5 szt. ogórków konserwowych
25 dag ryżu
puszka czerwonej fasoli
średnia cebula
3 ząbki czosnku
olej sojowy
przyprawa maggi
szczypta papryki w proszku
sól
pieprz
cytryna

Sałatka z kurczaka o smaku imbirowym

Forma potrawy: Sałatki


500 g pieczonego kurczaka
2 ogórki
2 pomidory
 
Marynata do kurczaka:
4 łyżki sosu sojowego
2 łyżki oliwy
1/2 łyżki octu winnego
1/2 łyżeczki imbiru w proszku
2 łyżki cukru, pieprz
 
Marynata do ogórków:
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka oliwy