MENU
ZWIŃ MENU

Pasta z papryki i selera

Formy potrawy: Przekąski lub przystawki, Śniadania, potrawa wegetariańska

Składniki

15 dag papryki
15 dag selera
5 dag cebuli
1 łyżka oleju sojowego lub słonecznikowego
sól

Przyrządzanie

Paprykę i seler umyć. Seler obrać, opłukać, pokroić, włożyć do wrzącej wody i gotować. Cebulę obrać, opłukać, dodać do gotującego się selera.

Paprykę przekroić na pół oczyścić z nasion. Oczyszczone strąki ugotować do miękkości razem z selerem i cebulą. Gdy warzywa są miękkie, odcedzić.

Z papryki zdjąć skórę. Ugotowane warzywa przetrzeć przez sito, wymieszać z olejem i lekko przyprawić solą.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Pasta z papryki z cebulą

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania

20 dag papryki
15 dag cebuli
1 łyżka oleju
1 ząbek czosnku

Pasta z makrelą

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

makrela wędzona
marchew surowa
cebula
1-2 łyżki majonezu

Pasta karotenowa

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

2 średniej wielkości marchewki
15 dag twarogu
7 dag margaryny lub masła roślinnego
sól i cukier

Pasta z makreli z cebulą

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

puszka makreli w pomidorach
ostry keczup
cebula
sól i pieprz
papryka w proszku