MENU
ZWIŃ MENU

Pasta z makreli i białego sera

Formy potrawy: Kolacje, Śniadania

Składniki

1 makrela wędzona
kostka białego półtłustego sera
łyżeczka masła
sól, pieprz
trochę papryki

Przyrządzanie

Makrele wędzoną oczyścić dokładnie z ości, rozdrobnić. Dodać kostkę białego, półtłustego sera.

Dodać łyżeczkę masła.

Doprawić solą, pieprzem i papryką do smaku.

Wymieszać aż stanie się gładka w konsystencji.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Pasta z makreli z cebulą

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

puszka makreli w pomidorach
ostry keczup
cebula
sól i pieprz
papryka w proszku

Pasta z makrelą

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

makrela wędzona
marchew surowa
cebula
1-2 łyżki majonezu

Risotto z makreli

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

25 dag ryżu
2 i 1/2 szklanki wody
1 cebula
1 łyżka masła
50 dag pomidorów
25 dag wędzonej makreli
sól, pieprz
2 łyżki żółtego sera (parmezan)
2 łyżki zieleniny

Pasta z żółtego sera z wędliną

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

25 dag żółtego sera
10 dag szynki lub kiełbasy
sól
1 szklanka kefiru
ketchup