MENU
ZWIŃ MENU

Paprykarz z kurczaka

Forma potrawy: Dania główne

Składniki

 
cały kurczak
10 dag cebuli
5 dag tłuszczu
1 łyżka mielonej papryki
1-2 łyżki ketchupu
sól
3/4 szklanki śmietany
 

Przyrządzanie

 
Kurczaka oprawić i podzielić na 8-10 niedużych porcji, następnie posolić.
 
Cebulę pokroić w krążki i poddusić w tłuszczu na patelni, dodając zmieloną paprykę.
 
Dodać porcje mięsa, poczekać aż się dobrze obrumienią (bez duszenia), dodać ketchup, podlać wodą.
 
Patelnię przykryć i dusić całość przez około 30 min, po tym czasie dolać śmietanę i zagotować.
 

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Sałatka z wędzonego kurczaka i brzoskwini

Forma potrawy: Sałatki

mięso z 1 wędzonego udka kurczaka
1 brzoskwinia z puszki
1/2 puszki kukurydzy słodkiej
1 - 2 łyżki majonezu

Pierś z kurczaka pod kołderką

Forma potrawy: Dania główne

pierś z kurczaka
30 - 40 dag pieczarek
2 cebule
śmietana 22%
sól
pieprz

Sałatka z kurczaka o smaku imbirowym

Forma potrawy: Sałatki


500 g pieczonego kurczaka
2 ogórki
2 pomidory
 
Marynata do kurczaka:
4 łyżki sosu sojowego
2 łyżki oliwy
1/2 łyżki octu winnego
1/2 łyżeczki imbiru w proszku
2 łyżki cukru, pieprz
 
Marynata do ogórków:
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka oliwy

Tagine z kurczaka, oliwek i cytryny

Forma potrawy: Dania główne

1,5 kg kurczaka
2 łyżki oliwy
2 cebule
1 ząbek czosnku
1 cytryna
1/4 łyżeczki kurkumy
2 łyżeczki imbiru
3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
100 g zielonych oliwek
sól, pieprz