MENU
ZWIŃ MENU

Ogórki w zalewie musztardowej

Forma potrawy: Przetwory, potrawa wegetariańska

Składniki

Ogórki

Składniki na zalewę:
1 l wody
3 płaskie łyżki soli
1,5 szk. cukru
5 łyżek musztardy
1 szkl. octu 10%
3 liście laurowe
ziele angielskie
 

Przyrządzanie

Przygotować zalewę z wszystkich składników z wyjątkiem musztardy, zagotować i ostudzić. Dodać musztardę.
 
Ogórki obrać, pokroić wzdłuż na minimum 4 części, następnie ułozyć je w słoiku i zalać wystudzoną zalewą.
 
Pasteryzować przez około 15 minut.
 

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Sałatka pieczarkowa z szynką i oliwkami

Forma potrawy: Sałatki

1 słoik pieczarek w zalewie naturalnej
2 duże plastry szynki
2 duże jabłka winne
3 ogórki kwaszone
10 czarnych oliwek
1 mały słoik majonezu
sok z połówki cytryny
sól, pieprz

Pasteryzowana mizeria z ogórków

Forma potrawy: Przetwory


młode ogórki
sól
kwasek cytrynowy
pieprz

Mizeria z truskawkami

Forma potrawy: Sałatki

2 średnie ogórki szklarniowe
szklanka gęstej śmietany
12 dużych truskawek
sól
cukier

Ogórki na ostro

Forma potrawy: Przetwory

2,5 kg ogórków
60 dag cukru
1,5 szkl octu
8 łyżek oleju
2 łyżki soli
2 łyżki chili w proszku