MENU
ZWIŃ MENU

Napój truskawkowo-agrestowy

Forma potrawy: Napoje, potrawa wegetariańska

Składniki

30 dag truskawek
20 dag agrestu
15 dag cukru
około 2 1/2 szklanki wody

Przyrządzanie

Napój na gorące dni.

Wodę zagotować z cukrem. Ostudzić. Owoce umyć, usunąć szypułki, osączyć, zmiksować lub przetrzeć przez plastykowe sito.

Kiedy przecieramy owoce - stopniowo dodajemy ostudzoną wodę.

Gotowy napój należy silnie oziębić i podawać w szklankach z dodatkiem lodu.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Jogurtowy napój truskawkowo-wiśniowy

Forma potrawy: Napoje

2 szklanki jogurtu naturalnego
1 szklanka soku z truskawek
1 szklanka soku z wiśni

Napój truskawkowo-poziomkowy z serwatką

Forma potrawy: Napoje

40 dag truskawek
15 dag poziomek
2 1/2 szklanki serwatki
5-10 dag cukru
 

Napój nektarowy truskawkowo-jabłkowy

Forma potrawy: Napoje

1 i 1/2 szklanki nektaru truskawkowego
1 i 1/2 szklanki nektaru jabłkowego
1 i 1/2 szklanki wina białego
plasterki cytryny
kostki lodu
lody konsumpcyjne

Napój mleczno-miodowy

Forma potrawy: Napoje

1 szklanka jogurtu
pół szklanki mleka
miód do smaku