MENU
ZWIŃ MENU

Napój chłodzący z truskawek

Formy potrawy: Napoje, Drinki i koktajle alkoholowe, potrawa wegetariańska

Składniki

50 dag truskawek
10 dag cukru
1 szklanka wina białego półsłodkiego

Przyrządzanie

Zagotować 2 szklanki wody z cukrem i ostudzić.
 
Truskawki oczyścić, umyć, usunąć szypułki, rozdrobnić i przetrzeć przez sito.
 
Truskawki połączyć z wodą z cukrem, dopełnić winem, mocno oziębić.
 
Podawać w szklanych pucharkach z kostkami lodu.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Napój truskawkowo-poziomkowy z serwatką

Forma potrawy: Napoje

40 dag truskawek
15 dag poziomek
2 1/2 szklanki serwatki
5-10 dag cukru
 

Napój truskawkowo-agrestowy

Forma potrawy: Napoje

30 dag truskawek
20 dag agrestu
15 dag cukru
około 2 1/2 szklanki wody

Napój z mleka, marchwi i truskawek

Forma potrawy: Napoje

1 kg marchwi
20 dag truskawek
2 szklanki mleka
cukier
lody

Napój truskawkowy

Forma potrawy: Napoje

50 dag truskawek lub poziomek
około pół litra wody mineralnej
8 dag cukru