MENU
ZWIŃ MENU

Moczka skolimowska

Forma potrawy: Desery, potrawa wegetariańska

Składniki

1 litr piwa jasnego
5 dag pierników
10 dag rodzynek
10 dag migdałów
2 dag masła
cukier

Przyrządzanie

Pierniki zetrzeć na tarce i wsypać na gotujące się piwo. Gotować na wolnym ogniu (z dodatkiem masła), aż pierniki dobrze się rozkleja.

Następnie odstawić, dodać posiekane migdały i rodzynki oraz cukier do smaku, ostudzić.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Black Velvet

Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe

165 ml ciemnego piwa Guiness
165 ml szampana wytrawnego

Cebulowe pierścienie z grilla

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania na grilla

cebule duże 4 szt
mąka 250 g
piwo 200 ml
woda 200 ml
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól
pieprz

Bloody Cherry

Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe

2 części wódki absolut
2 części piwa
4 części 7-Up
1 część grenadiny

101 stopni w cieniu

Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe

1 część piwa
2 krople sosu tabasco
1 część wódki
1 część soku pomidorowego