MENU
ZWIŃ MENU

Kruszon z miętą

Formy potrawy: Napoje, Drinki i koktajle alkoholowe, potrawa wegetariańska

Składniki

kilka liści mięty pieprzowej
4 kieliszki wódki
6 dag cukru
2 szklanki wina białego
2 szklanki wody sodowej
sok z cytryny

Przyrządzanie

Umyte liście mięty posiekać, zalać wódka i pozostawić na 1 godz. w naczyniu pod przykryciem.

Następnie przecedzić, połączyć z winem.

Cukier rozpuścić w małej ilości przegotowanej ciepłej wody, oziębić.

Dodać do napoju, doprawić całość sokiem z cytryny.

Przed podaniem zmieszać z wodą sodową.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Mint Surfer (Long Drink)

Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe

50 ml Wódki Żołądkowej gorzkiej z miętą
20 ml likieru melonowego Monin
20 ml sok ze świeżej cytryny
50 ml soku jabłkowego
Sprite do uzupełnienia

Pasta jogurtowa

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania

Jogurt naturalny bez dodatków
Pieczywo

Red Mint (Long Drink)

Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe

50 ml Wódki Żołądkowej Gorzkiej z  Miętą
połowa świeżej limonki (6 cząstek)
5 listków świeżej mięty pieprzowej
120 ml soku żurawinowego

Cukinia z kaparami i miętą

Forma potrawy: Sałatki

500 g cukinii
kilkanaście listków świeżej mięty
słoiczek marynowanych kaparów
1 łyżka octu winnego z czerwonego wina
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz