MENU
ZWIŃ MENU

Kisiel herbaciany

Forma potrawy: Desery, potrawa wegetariańska

Składniki

1 łyżeczka suchej herbaty
1/2 szklanki wrzącej wody
2 szklanki mleka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki cukru
sok owocowy do polania

Przyrządzanie

Zagotować odmierzoną wodę, zaparzyć z niej herbatę i przykryć.

Odlać trochę zimnego mleka i rozmieszać z mąką ziemniaczaną.

Zagotować resztę mleka z cukrem, dodać przecedzony napar z herbaty i mieszając wlewać uprzednio przygotowaną zawiesinę z mąki, zagotować.

Odstawić do ostudzenia.

Kisiel polać sokiem owocowym.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Kisiel domowy z jabłek

Forma potrawy: Desery

pól kg jabłek
6-8 dag cukru
3 dag mąki ziemniaczanej
3/4 litra wody

Kisiel żurawinowo-truskawkowy

Forma potrawy: Desery


30 dag żurawin
20 dag dżemu truskawkowego
4 dag cukru
5 dag mąki ziemniaczanej
1 1/3 szklanki wody
szklanka śmietany
cukier waniliowy

Kisiel z żurawin

Forma potrawy: Desery

60 dag żurawin
15 dag cukru
3 łyżki mąki kartoflanej
1 litr wody
10 dag konfitur z wiśni do przybrania
20 dag bitej śmietany do przybrania

Zapiekanka wiśniowa

Forma potrawy: Zapiekane

słoik kompotu z wiśni (około 720 ml)
pół szklanki cukru
3 płaskie łyżki budyniu waniliowego
9 łyżek masła
skórka otarta z połowy cytryny
3 jajka
50 dag suchego twarogu
5 dag kaszy manny
100 ml mleka
3 łyżki wiórków kokosowych