MENU
ZWIŃ MENU

Kiełbaski z kukurydzą

Forma potrawy: Dania główne, dla ilu osób: 4, czas przygotowania: 20 min.

Składniki

450g wędzonych kiełbasek holenderskich
225g makaronu, np. wstążki
sól
50g masła lub margaryny
225g kukurydzy mrożonej
100g fasolki szparagowej zielonej
2 łyżki chrzanu w śmietanie
świeżo zmielony pieprz naturalny

Przyrządzanie

Kiełbaski przypiekać na gorącym grillu przez około 3-4 minuty z każdej strony, aż będą dobrze zarumienione.

W dużej ilości wrzącej osolonej wody gotować makaron przez 15 minut aż zmięknie. W oddzielnym rondelku na małym ogniu roztopić masło. Włożyć do niego kukurydzę i fasolkę szparagową i pod przykrywką delikatnie ogrzewać przez 5 minut.

Ugotowany makaron odcedzić i przełożyć do ogrzanego wcześniej naczynia. Włożyć chrzan i warzywa w maśle.

Do tej mieszaniny dodać pokrojone kiełbaski. Przyprawić do smaku, dobrze wymieszać i podawać.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Chorwackie kiełbaski cevapcici

Forma potrawy: Dania na grilla

mięso wołowe bez kości 80 dag
mała cebula
sól

Do podania:
biały cheb pszenny

Białe kiełbaski z grilla

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania na grilla

kiełbasa biała parzona 6 sztuk
papryka chili w proszku
chrzan tarty

Zupa pomidorowa z kukurydzą

Forma potrawy: Zupy

0,75 kg pomidorów
10 dag cebuli
10 dag tłuszczu
pół litra mleka
30 dag ziaren gotowanej kukurydzy
kostka rosołowa
sól, pieprz
cukier
zielenina

Sałatka pieczarkowa z kukurydzą

Forma potrawy: Sałatki

5 dużych świeżych pieczarek
1 puszka kukurydzy konserwowej
2 jajka na twardo
1 mały słoik majonezu
1 łyżka sosu sojowego
1 pęczek szczypiorku
sok z cytryny
sól, pieprz, szczypiorek