MENU
ZWIŃ MENU

Jajecznica z owocami morza

Formy potrawy: Przekąski lub przystawki, Śniadania, dla ilu osób: 4, czas przygotowania: 15 min.

Składniki

50g masła
2 łyżki mleka
6 jajek, roztrzepanych
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
2 łyżki estragonu posiekanego lub 1 łyżka suszonego
225g obranych krewetek

Do przybrania:
8 krewetek całych, gotowanych

Do podania:
grzanki

Przyrządzanie

Na teflonowej patelni stopić masło. Do jajek wlać melko, przyprawić do smaku i lekko roztrzepać. Przelać na patelnie.

Smażyć na małym ogniu, stale mieszając, aż jajka będę lekko ścięte.

Zdjąć z ognia, dodać estragon i krewetki. Jajecznicę przełożyć na 4 ogrzane talerze.

Przybrać całymi krewetkami i podawać z grzankami.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Koktail z owoców morza

Forma potrawy: Sałatki

10 dag mieszanki owoców morza: kalmary, małże, krewetki, ośmiornica
1 jajko ugotowane na twardo
2 mandarynki
1/2 czerwonej lub zielonej papryki (10 dag)
1/2 pęczka koperku
1/2 pęczka natki pietruszki
zielona sałata
1 łyżka majonezu,
sól, pieprz

Marchwica mózgu (jajecznica z marchewką)

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Śniadania

Masło
Jajka ile chcesz
Marchewka ile chcesz
Pieprz
Cynamon
Opcjonalnie wanilia

Sałatka morska

Forma potrawy: Sałatki, Dania rybne

250 g krewetek
500 g małży
250 g kalmarów
1 mątwa
1 mała ośmiornica
1 cebula
500 g ryżu
375 ml oleju
sól, pieprz

Jajecznica prosta

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Śniadania

2 kurze jaja lub więcej
duża cebula
nać szypiorku
sól kuchenna
pieprz