MENU
ZWIŃ MENU

Galaretka poziomkowa z wiśnią i agrestem

Forma potrawy: Desery, potrawa wegetariańska

Składniki

15 dag poziomek
10 dag wiśni
10 dag agrestu
1 szklanka wody
20 dag cukru
2 dag żelatyny

Przyrządzanie

Owoce przebrać, umyć, usunąć szypułki. Z każdego rodzaju owocu wycisnąć oddzielnie sok i dosłodzić do smaku.

Namoczoną w zimnej wodzie żelatynę rozpuścić we wrzątku; podzielić na 3 części i dodać do każdego rodzaju soku.

Tak przygotowane galaretki wlać do szklanej kompotierki. Wlewać kolejno najpierw galaretkę wiśniową, odczekać, aż zastygnie, następnie agrestową, znów odczekać, aż zastygnie, a na koniec poziomkową.

Odstawić całość do zastudzenia.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Vodka sour

Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe

40 ml wódki
10 ml soku z cytryny
10 ml syropu z cukru
1 wiśnia koktajlowa
1/2 plasterka cytryny

California dream

Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe

60 ml tequili
30 ml słodkiego wermutu
15 ml wytrawnego wermutu
1 wiśnia

Sernik z arbuzem

Forma potrawy: Desery

1 opakowanie okrągłych biszkoptów
4 serki homogenizowane waniliowe
200 ml śmietany kremówki ( 30-36%)
4 łyżki cukru pudru
3 łyżki Żelatyny spożywczej
1 Galaretka o smaku truskawkowym
1 jabłko
kawałek arbuza

Grejpfrut Imbirowy

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki

2 grejpfruty
2 łyżki wina imbirowego
2 łyżki brunatnego cukru
4 kandyzowane wiśnie, przekrojone na połówki