MENU
ZWIŃ MENU

Domowy przecier pomidorowy

Forma potrawy: Przetwory, potrawa wegetariańska

Składniki

2kg pomidorów
sól
cukier
łyżka oliwy lub oleju

Przyrządzanie

Pomidory umyć, pokroić na kawałki, przełożyć do rondla, gotować często mieszając by się nie przypaliły.

Gdy pomidory są rozgotowane, przetrzeć je przez sito, dodać sól i cukier do smaku.

Przelać do słoików lub butelek, na wierzch wlewając odrobinę oliwy lub oleju, zamknąć i pasteryzować przez 25 minut.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Soja po bretońsku

Forma potrawy: Dania główne

1 szklanka soi gotowanej lub konserwowej
100 do 200 g proteiny sojowej (w kostce lub kotlety)
przecier lub sok pomidorowy
olej
cebula
pieprz, sól

Gulasz czerwony pikantny

Forma potrawy: Dania główne

60 dkg wołowiny
4 pieczarki
mąka ziemniaczana
kostka bulionu grzybowego
cukier
pieprz
przecier pomidorowy - 3 łyżki
sól
2 cebule
puszka czerwonej fasolki
3 ząbki czosnku
1 papryczka chili

Sos pomidorowy z imbirem

Forma potrawy: Sosy

kawałek świeżego imbiru
250 g przecieru pomidorowego
łyżka soku z cytryny
łyżeczka cukru
sól
pieprz cayenne
kawałek imbiru do przybrania

Papryczki chilli nadziewane serem

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Inne potrawy

6 papryczek chilli (odmiana duża)
2 łyżeczki białego octu winnego
3 duże dojrzałe pomidory
1/4 małej cebulki
1 ząbek czosnku
1 łyżka oleju
2 liście laurowe
1/2 łyżeczki pieprzu świeżo zmielonego
400 g żółtego sera (najlepiej cheddar)
3 jaja
60 g mąki
sól
olej do smażenia