MENU
ZWIŃ MENU

Chorwackie kiełbaski cevapcici

Forma potrawy: Dania na grilla

Składniki

mięso wołowe bez kości 80 dag
mała cebula
sól

Do podania:
biały cheb pszenny

Przyrządzanie

Wołowinę opłukać, osuszyć, a następnie przepuścić dwukrotnie przez maszynkę do mięsa razem z obraną cebulą.

Mieszankę posolić, pokropić niewielką ilością wody, po czym wyrobić na jednolitą masę.

Z masy uformować niewielkie kiełbaski o kształcie i wielkości krótkiej, grubej parówki.

Uformowane kiełbaski włożyć na kilka godzin do lodówki.

Po wyjęciu z lodówki kiełbaski ułożyć na ruszcie kuchenki, grillu elektrycznym lub zwykłym i piec przez 15 minut, co jakiś czas obracając.

Kiełbaski podajemy z białym chlebem.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Kiełbaski z kukurydzą

Forma potrawy: Dania główne

450g wędzonych kiełbasek holenderskich
225g makaronu, np. wstążki
sól
50g masła lub margaryny
225g kukurydzy mrożonej
100g fasolki szparagowej zielonej
2 łyżki chrzanu w śmietanie
świeżo zmielony pieprz naturalny

Białe kiełbaski z grilla

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania na grilla

kiełbasa biała parzona 6 sztuk
papryka chili w proszku
chrzan tarty

Mieszane szaszłyki

Forma potrawy: Dania główne, Dania na grilla

8 grzybków, np. pieczarek
4 plasterki boczku bez skórki, przekrojone skośnie na połowy
8 nerek jagnięcych, obranych ze skóry i przepołowionych
4 przepołowione pomidory
8 kiełbasek koktailowych
8 liści laurowych
olej do posmarowania
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny

Parówki w cieście

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania na grilla

1 łyżka oleju
8 parówek

Ciasto:
50g zwykłej mąki
szczypta soli
1 jajko
150ml mleka

Do przybrania:
plastry ogórka
przepołowione plasterki pomidora