MENU
ZWIŃ MENU

Buraki z papryką

Forma potrawy: Przetwory, potrawa wegetariańska

Składniki

6 kg buraków
2 kg papryki
7 dużych cebul

Zalewa:
1 szkl. wody
1 1/2 szklanki octu
2 płaskie łyżki soli
1 1/2 szklanki cukru

Przyrządzanie

Buraki ugotować, następnie zetrzeć na grubej tarce.

Paprykę i cebulę przekręcić przez maszynkę.

Całość zagotować, wrzucić do tego zmieloną paprykę i cebulę. Gotować przez 10 min.

Następnie wrzucić do tego buraki i gotować następne 5 min.

Nakładać do słoiczków, pasteryzować.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Purée z buraków ćwikłowych

Forma potrawy: Sałatki, Inne potrawy

800 g buraków ćwikłowych
2 kwaśne jabłka
60 g słoniny
1/2 cytryny
1/2 łyżki mąki
2 łyżki śmietany 30%
cukier, sól

Niekoniecznie:
2 łyżki wiśni z konfitury

Chłodnik polski

Forma potrawy: Zupy

2 buraki
2 jaja
resztki mięsa z drobiu
1 ogórek świeży
10 rzodkiewek
1 l kwaśnego mleka
zielenina
sól

Barszcz wołyński

Forma potrawy: Zupy


0,5 kg mięsa wołowego lub kiełbasy
0,5 kg małych buraków
szklanka ugotowanej fasoli
włoszczyzna z kapustą
4 ziemniaki
sól, pieprz
listek laurowy
0,5 szklanki śmietany
zielenina

Sałatka z buraków i jabłek

Forma potrawy: Sałatki

90g buraków
25g jabłek
5g chrzanu
5g oleju
3g cukru
kwasek cytrynowy
sól