MENU
ZWIŃ MENU

Bacardi

Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe, potrawa wegetariańska

Składniki

40 ml rumu białego Bacardi
15 ml soku ze świeżej cytryny
10 ml grenadiny lub syropy z owoców leśnych
3 kostki lodu

Przyrządzanie

Do shakera wrzucić lod. Wlać rum, sok cytrynowy i grenadinę. Energocznie potrząsać przez 6-8 sekund. Przelać do koktajlówki, odcedzając lód. Kieliszek można przybrać plasterkiem cytryny. Podawać między posiłkami jako napój orzeźwiający.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Ziemniaczane krokiety

Forma potrawy: Dania główne, Kolacje

pół kg. ziemniaków
2 łyżki masła
4 jaja
1/4 szklanki gęstej śmietany
szklanka mąki
sól, pieprz, papryka w proszku
pęczek szczypiorku i natki pietruszki
bułka tarta
olej do głębokiego smażenia

Makaron po nelsońsku

Forma potrawy: Dania główne

2 dag grzybów suszonych lub 20 dag pieczarek
20 dag makaronu
2 cebulę (15 dag)
2 łyżki masła
4 jaja
10 dag tartego żółtego sera
sól, pieprz
1 szklanka śmietany
1 ogórek kwaszony (10 dag)
1 łyżka tłuszczu do naczynia

Pomarańczowe płatki

Forma potrawy: Ciasta, Desery

200g cukru pudru
100g migdałowych płatków
50g mąki
pomarańcza
100g masła

Do podania (opcjonalnie):
szampan

Skorpion

Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe

4/10 białego rumu
1/10 koniaku
4/10 soku pomarańczowego
1/10 amaretto