MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, pieczywa zostały zaznaczony na zielono

Kurki w śmietanie

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Śniadania

Żółte, zdrowe kurki (około 2 szklanki)
masło
sól
pieprz
cebula
śmietana

Do podania:
chlebek lub bułki

Przekąski lub przystawki z pieczywa » zobacz przepis

Cebule nadziewane pieczarkami

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Zapiekane, Inne potrawy

 
4 duże cebule
100 g pieczarek
2 łyżki tartej bułki
3 łyżki masła
200 g bulionu
sól, pieprz
 

Przekąski lub przystawki z pieczywa » zobacz przepis

Pomidorowe oczka

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Śniadania

wędlina/kiełbasa
pomidor
ser żółty
chleb
masło

Przekąski lub przystawki z pieczywa » zobacz przepis

Jajecznica z owocami morza

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Śniadania

50g masła
2 łyżki mleka
6 jajek, roztrzepanych
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
2 łyżki estragonu posiekanego lub 1 łyżka suszonego
225g obranych krewetek

Do przybrania:
8 krewetek całych, gotowanych

Do podania:
grzanki

Przekąski lub przystawki z pieczywa » zobacz przepis

Dynia rondini z serem feta

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Zapiekane

2 dynie rondini (kulista odmiana cukinii)
2–3 kromki niezbyt świeżego chleba wieloziarnistego
100 g sera feta
1 jajo
majeranek
sos sojowy
1 szklanka sosu pomidorowego
śmietana

Przekąski lub przystawki z pieczywa » zobacz przepis

Pomidory panierowane

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje

2 jaja
pół szklanki mleka
2 łyżki oleju
6 pomidorów
2 łyżki oleju (ponownie)
mąka
bułka tarta
masło

Przekąski lub przystawki z pieczywa » zobacz przepis

Ziemniaki po polsku

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki

1 kg ziemniaków
tłuszcz
tarta bułka
sól, pieprz

Przekąski lub przystawki z pieczywa » zobacz przepis

Bruschetta z dynią

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki

250 g miąższu pomarańczowej dyni
2 łyżki oliwy lub oleju
2 posiekane ząbki czosnku
sól, świeżo zmielony pieprz
2 kromki chleba razowego
sproszkowany czosnek
olej z pestek dyni

Przekąski lub przystawki z pieczywa » zobacz przepis