Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania
4 serki camembert
kiść winogron
dżem borówkowy
2 jajka
2 łyżki mąki
4 łyżki bułki tartej
łyżeczka słodkiej papryki mielonej
sól
olej do smażenia
tosty
Przystawka z melona i owoców morza
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania rybne
1 melon
2 dymki, posiekane
175g czerwonej papryki z puszki, odsączonej i drobno pokrojonej
225g obranych krewetek
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
Do przybrania:
gałązki bazylii
całe krewetki
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki
1 średni kalafior
2 avocado
1 jogurt naturalny
2 łyżki oliwy
4 łyżeczki soku z cytryny
sałata
rzodkiewki
1/4 sos Tobasco
sól, pieprz
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Desery
marchew
sok jabłkowy
kminek
sól
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje
25 dag mrożonych krewetek
60 dag piersi z kurczaka
cytryna
2 łyżki żelatyny
sól
pieprz biały
4-5 łyżek majonezu
1 owoc avocado
20 dag wędzonego łososia w plasterkach
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory
2 kg pomidorów
25 dag cebuli
0,5 kg jabłek
0,5 kg razem: pietruszki, marchwi, selera
25 dag cukru
50 g musztardy
3 łyżeczki soli
1 łyżeczka kminku
2-3 ziarna pieprzu i goździków
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory
1,5 kg cielęciny
500 g boczku
300 g wątróbki cielęcej
4 suszone grzyby
1 cebula
100 g słoniny
7 jaj
2 bułeczki
50 ml malagi lub innego aromatycznego wina
250 ml bulionu
7 g żelatyny
liść laurowy, sól, pieprz, ziele angielskie
tłuszcz do smarowania formy
gałka muszkatołowa
Do dekoracji:
kiść winogron, brzoskwinia, gruszka, owoce leśne
Do podania:
żurawina
Pomidory faszerowane ryżem i rodzynkami
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Zapiekane, Kolacje, Śniadania
4 pomidory
15 dag ugotowanego ryżu
1 łyżka rodzynków
1 posiekana cebula
1 łyżka obranych i posiekanych migdałów
2 łyżki masła
szczypta szafranu
pół łyżeczki cukru
sól, pieprz