MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, owoce zostały zaznaczony na zielono

Smażony camembert

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania

4 serki camembert
kiść winogron
dżem borówkowy
2 jajka
2 łyżki mąki
4 łyżki bułki tartej
łyżeczka słodkiej papryki mielonej
sól
olej do smażenia
tosty

Przekąski lub przystawki z owoców » zobacz przepis

Przystawka z melona i owoców morza

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania rybne

1 melon
2 dymki, posiekane
175g czerwonej papryki z puszki, odsączonej i drobno pokrojonej
225g obranych krewetek
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny

Do przybrania:
gałązki bazylii
całe krewetki

Przekąski lub przystawki z owoców » zobacz przepis

Kalafior z sosem avocado

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki

1 średni kalafior
2 avocado
1 jogurt naturalny
2 łyżki oliwy
4 łyżeczki soku z cytryny
sałata
rzodkiewki
1/4 sos Tobasco
sól, pieprz

Przekąski lub przystawki z owoców » zobacz przepis

Marchewka do smaku

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Desery

marchew
sok jabłkowy
kminek
sól
 

Przekąski lub przystawki z owoców » zobacz przepis

Avocado w kremie krewetkowym

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje

25 dag mrożonych krewetek
60 dag piersi z kurczaka
cytryna
2 łyżki żelatyny
sól
pieprz biały
4-5 łyżek majonezu
1 owoc avocado
20 dag wędzonego łososia w plasterkach

Przekąski lub przystawki z owoców » zobacz przepis

Keczup domowy Aliny

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory

2 kg pomidorów
25 dag cebuli
0,5 kg jabłek
0,5 kg razem: pietruszki, marchwi, selera
25 dag cukru
50 g musztardy
3 łyżeczki soli
1 łyżeczka kminku
2-3 ziarna pieprzu i goździków
 

Przekąski lub przystawki z owoców » zobacz przepis

Pasztet z cielęciny

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory

1,5 kg cielęciny
500 g boczku
300 g wątróbki cielęcej
4 suszone grzyby
1 cebula
100 g słoniny
7 jaj
2 bułeczki
50 ml malagi lub innego aromatycznego wina
250 ml bulionu
7 g żelatyny
liść laurowy, sól, pieprz, ziele angielskie
tłuszcz do smarowania formy
gałka muszkatołowa

Do dekoracji:
kiść winogron, brzoskwinia, gruszka, owoce leśne

Do podania:
żurawina

Przekąski lub przystawki z owoców » zobacz przepis

Pomidory faszerowane ryżem i rodzynkami

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Zapiekane, Kolacje, Śniadania

4 pomidory
15 dag ugotowanego ryżu
1 łyżka rodzynków
1 posiekana cebula
1 łyżka obranych i posiekanych migdałów
2 łyżki masła
szczypta szafranu
pół łyżeczki cukru
sól, pieprz

Przekąski lub przystawki z owoców » zobacz przepis