MENU
ZWIŃ MENU

Zobacz wszystkie przepisy z wątróbką

Składnik wątróbka został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Pasztet z mięsa i wątróbek drobiowych

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory, Śniadania

 
650 g wątróbek drobiowych
300 g wieprzowiny
350 g cielęciny
5 jaj
200 g słoniny
200 ml gęstej śmietany
1 łyżka masła
2 średnie cebule
1 ząbek czosnku
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1,5 łyżki cukru
150 ml porto
50 ml koniaku
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
 

Przekąski lub przystawki z wątróbek » zobacz przepis

Pasztet z cielęciny

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory

1,5 kg cielęciny
500 g boczku
300 g wątróbki cielęcej
4 suszone grzyby
1 cebula
100 g słoniny
7 jaj
2 bułeczki
50 ml malagi lub innego aromatycznego wina
250 ml bulionu
7 g żelatyny
liść laurowy, sól, pieprz, ziele angielskie
tłuszcz do smarowania formy
gałka muszkatołowa

Do dekoracji:
kiść winogron, brzoskwinia, gruszka, owoce leśne

Do podania:
żurawina

Przekąski lub przystawki z wątróbek » zobacz przepis

Pasztet z kaczki z pieczarkami

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki

kaczka
5 dag tłuszczu
10 dag wątróbki z kaczki
około 20 dag pieczarek
4 dag suszonych śliwek
100 ml śmietany
6-8 dag czerstwej bułki
2 jajka
sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Przekąski lub przystawki z wątróbek » zobacz przepis