MENU
ZWIŃ MENU

Zobacz wszystkie przepisy z bulionem

Składnik bulion został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Cebule nadziewane pieczarkami

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Zapiekane, Inne potrawy

 
4 duże cebule
100 g pieczarek
2 łyżki tartej bułki
3 łyżki masła
200 g bulionu
sól, pieprz
 

Przekąski lub przystawki z bulionu » zobacz przepis

Pasztet z marchewki

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory

1,75 kg marchewki
1 litr rosołu z kostki
duży pęczek natki pietruszki
190 g masła
2 łyżki cukru
100 ml białego wina
4 jaja
4 łyżki mąki
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka utartej skórki cytrynowej
250 ml gęstej śmietany
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
olej do smarowania formy

Przekąski lub przystawki z bulionu » zobacz przepis

Wiejski pasztet wieprzowy

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory

250 g wątroby wieprzowej
800 g schabu karkowego bez kości
200 g słoniny w plastrach
2 jaja
1 mała cebula
2 cebulki dymki
1 ząbek czosnku
200 ml mleka
1 łyżka mąki ziemniaczanej
100 ml białego wytrawnego wina
mały pęczek natki pietruszki
500 ml bulionu
20 g żelatyny
sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Do podania:
chleb wiejski
musztarda
korniszony

Przekąski lub przystawki z bulionu » zobacz przepis

Bakłażany zapiekane z żółtym serem

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Zapiekane

4 bakłażany
olej do smażenia
20 dag żółtego sera
sól
bulion z kostki
zielenina

Przekąski lub przystawki z bulionu » zobacz przepis

Pasztet z cielęciny

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory

1,5 kg cielęciny
500 g boczku
300 g wątróbki cielęcej
4 suszone grzyby
1 cebula
100 g słoniny
7 jaj
2 bułeczki
50 ml malagi lub innego aromatycznego wina
250 ml bulionu
7 g żelatyny
liść laurowy, sól, pieprz, ziele angielskie
tłuszcz do smarowania formy
gałka muszkatołowa

Do dekoracji:
kiść winogron, brzoskwinia, gruszka, owoce leśne

Do podania:
żurawina

Przekąski lub przystawki z bulionu » zobacz przepis

Pureé z suchego grochu, fasoli lub bobu

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Inne potrawy

400 g grochu lub fasoli lub bobu
3-4 łyżki bulionu
1 cebula
1 łyżka masła lub smalcu
sól, pieprz

Przekąski lub przystawki z bulionu » zobacz przepis