MENU
ZWIŃ MENU

Zobacz wszystkie przepisy z gąskami

Składnik gąski został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Sałatka z solonych grzybów

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Sałatki



30 dag grzybów solonych lub marynowanych
3 kartofle ugotowane w mundurkach
1 cebula
4 pomidory
15 dag korniszonów
3 jaja ugotowane na twardo
1,5 łyżeczki musztardy
2 łyżki oliwy
1/3 łyżeczki cukru
1/3 łyżeczki kminku
łyżka siekanego koperku
łyżka siekanej zielonej pietruszki
sól
pieprz

Przekąski lub przystawki z gąsek » zobacz przepis

Grzyby kiszone

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Inne potrawy, Przetwory

5 kg grzybów (zielone i szare gąski, rydze, kozaki, podgrzybki, borowiki)
20 łyżek soli

Przekąski lub przystawki z gąsek » zobacz przepis

Grzyby pasteryzowane

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory

1 kg zdrowych, jędrnych grzybów
sól, pieprz

Przekąski lub przystawki z gąsek » zobacz przepis

Kabaczki lub cukinie nadziewane inaczej

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki

1 kg kabaczków lub cukinii
150 g ryżu lub kaszy jęczmiennej
350 g grzybów lub 300 g mięsa wieprzowego
80 g cebuli
60 g tłuszczu
1 jajo
sól, pieprz
20 g mąki
150 g śmietany
zielenina

Przekąski lub przystawki z gąsek » zobacz przepis

Grzyby panierowane

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki

15 dag grzybów suszonych (lub 50 dag świeżych)
5 dag mąki
2 szklanki mleka
2 jaja
7 dag bułki tartej
1/4 szklanki oleju
sól, pieprz

Przekąski lub przystawki z gąsek » zobacz przepis