MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, pieczywa zostały zaznaczony na zielono

Dynia na sposób wschodni

Forma potrawy: Dania główne

500 g dyni
1 biała cebula
2 łyżki oleju sezamowego
1 czerwona papryczka chili
1/2 łyżeczki przyprawy chili
sól

Do podania:
ryż lub pieczywo

potrawa z pieczywa » zobacz przepis

Smażony camembert

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania

4 serki camembert
kiść winogron
dżem borówkowy
2 jajka
2 łyżki mąki
4 łyżki bułki tartej
łyżeczka słodkiej papryki mielonej
sól
olej do smażenia
tosty

potrawa z pieczywa » zobacz przepis

Kotlety sojowo-ziemniaczane

Forma potrawy: Dania główne

30 dag nasion soi
20 dag ugotowanych ziemniaków
2 jaja
cebula
2 dag tłuszczu
sól, pieprz
szklanka tartej bułki
6 dag smalcu lub oleju

potrawa z pieczywa » zobacz przepis

Kuleczki włoskie z cukinii

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania główne

40 dag cukinii
20 dag łagodnego żółtego sera
20 dag bułki
2 jajka
2 łyżeczki do kawy suszonego oregano
sól, pieprz mielony, oliwa do smażenia

potrawa z pieczywa » zobacz przepis

Szarlotka z kruszonką

Forma potrawy: Ciasta

30 dag mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
jajko
15 dag cukru
10 dag masła
75 dag jabłek
2 łyżki cukru pudru
bułka tarta

potrawa z pieczywa » zobacz przepis

Sałatka Lukullusa

Forma potrawy: Sałatki

25 dag sera edamskiego
1 szklanka drobnej fasoli ( może być kolorowa)
2 filety śledzi korzennych lub matiasów (20-25 dag)
2 cebule
10 śliwek z octu
2 łyżki posiekanego szczypiorku
6 łyżek posiekanej natki pietruszki
szklanka sosu tatarskiego
pieprz
3-4 ząbki czosnku
sól

Do podania:
pieczywo

potrawa z pieczywa » zobacz przepis

Zupa krem z dyni z kwiatami ogórecznika

Forma potrawy: Zupy

1,2 kg miąższu dyni
1 cebula
2 rozgniecione ząbki czosnku
30 g masła
1 litr lekkiego rosołu wołowego lub wody
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
sherry
1 opakowanie śmietany kremowej
4 kromki chleba tostowego
30 g masła
30 kwiatów ogórecznika

potrawa z pieczywa » zobacz przepis

Zrazy staropolskie koronne

Forma potrawy: Dania główne

70 dag wołowiny bez kości
pieprz
15 dag cebuli
2 dag grzybów suszonych
5 dag chleba razowego
4 dag smalcu
sól

Farsz:
15 dag cebuli
5 dag chleba czerstwego
2 dag masła
pieprz, sól

Do podania:
kasza

potrawa z pieczywa » zobacz przepis