Koktajl z lodów i soku truskawkowo-malinowego
Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe
2 szklanki lodów śmietankowych
1 szklanka soku z truskawek
1 szklanka soku z malin
Galaretka z truskawkami i rabarbarem
Forma potrawy: Desery
30 dag rabarbaru
30 dag truskawek (mogą być mrożone)
1 szklanka czerwonego półsłodkiego wina
1/3 szklanki likieru z czarnych porzeczek
6 łyżeczek cukru
6 łyżeczek żelatyny
Forma potrawy: Napoje
szklanka soku z poziomek lub truskawek
szklanka soku z czarnej porzeczki
szklanka soku z winogron
szklanka mleka
cukier
Forma potrawy: Sałatki
40 dag melona
20 dag poziomek
1 i 1/3 szklanki śmietanki
cukier
Placek z płatków owsianych i konfitur poziomkowych
Forma potrawy: Ciasta
20 dag płatków owsianych
2 szklanki mleka
15 dag mąki ziemniaczanej
10 dag cukru
2 jajka
1/4 kostki margaryny
proszek do pieczenia
30 dag konfitur poziomkowych
tłuszcz, tarta bułka do formy
kawa
Forma potrawy: Zupy
30 dag truskawek
10 dag czarnych jagód
10 dag agrestu
10 dag malin
10 dag cukru
cukier waniliowy
Do podania:
grzanki lub kluseczki
Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe
200 ml jogurtu naturalnego
połowa banana
3/4 szklanki truskawek
1 łyżka cukru
kostki lodu
Forma potrawy: Napoje, Koktajle bezalkoholowe
Proporcje na 2 porcje:
100 g truskawek
50 g malin
1 łyżka cukru
250 ml bardzo zimnego pełnotłustego mleka
1-2 łyżki bitej śmietany
1 łyżeczka posiekanych migdałów
1 łyżeczka posiekanych pistacji