MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, mięsa zostały zaznaczony na zielono

Wołowina duszona z papryką

Forma potrawy: Dania główne

pół kg wołowiny
25 dkg papryki
pól kg pomidorów
4 cebule
10 dkg tłuszczu
zielona pietruszka
koperek
suszona bazylia
cząber
sól, pieprz

potrawa z mięs » zobacz przepis

Mielonka z kabaczkami

Forma potrawy: Dania główne, Inne potrawy

20 dag mielonki
2 kg kabaczków
1 łyżka masła
sól
2/3 szklanki śmietany
15 dag tartego żółtego sera
pieprz
1 łyżka tłuszczu do naczynia
łyżka zieleniny

potrawa z mięs » zobacz przepis

Gulasz wołowy

Forma potrawy: Dania główne

50 dag wołowiny bez kości
tłuszcz
15 dag cebuli
2 dag mąki
2 dag ketchupu
sól, pieprz
ziele angielskie
liść laurowy

Do podania:
ziemniaki lub makaron lub kasza

potrawa z mięs » zobacz przepis

Kotlet schabowy po generalsku

Forma potrawy: Dania główne

60 dag schabu
tłuszcz do smażenia
2 dag mąki
2 dag grzybów suszonych
20 dag kapusty kwaszonej
5 dag cebuli
3 dag tłuszczu
2 dag mąki
4 sztuki usmażonych naleśników
2 jaja
bułka tarta
sól, pieprz

Do podania:
ziemniaki i surówki

potrawa z mięs » zobacz przepis

Filety kurczaka panierowane w orzechach

Forma potrawy: Dania główne

500 g piersi z kury lub kurczaka
120 g łuskanych orzechów włoskich
4 łyżki mąki kartoflanej
3 białka
25 ml sherry
olej lub sklarowane masło do smażenia
sól, pieprz

potrawa z mięs » zobacz przepis

Pierś kurczaka z ryżem lub makaronem

Forma potrawy: Dania główne

2 piersi z kurczaka
łyżka oliwy
mała puszka grzybów w wodzie
pół szklanki słodkiej śmietanki
dużo pieprzu
ugotowany makaron lub ryż

potrawa z mięs » zobacz przepis

Wyborna zapiekanka z wołowiną

Forma potrawy: Zapiekane

1 kg wołowiny
1/2 kg makaronu
włoszczyzna
3 jajka
15 dag ostrego żółtego sera
3 cebule
połowa szklanki oleju
Vegeta, sól, pieprz do smaku
łyżka masła
koperek lub natka
tarta bułka

potrawa z mięs » zobacz przepis

Kiełbasa w piwie

Forma potrawy: Dania główne, Inne potrawy

50 dag kiełbasy białej
pół litra piwa jasnego
cebula
3 ząbki czosnku
2 łyżki mąki
4 łyżki masła
sól, pieprz, przyprawa do zup

Do podania:
ziemniaki,
surówka

potrawa z mięs » zobacz przepis